Alles wat je moet weten over de soorten toiletten

Bron: Bouw & Wonen
Alles wat je moet weten over de soorten toiletten
Iedereen heeft er ťťntje in huis. Al maakt dat het er niet makkelijker op om de juiste versie te kiezen. Toiletten heb je in alle soorten, uitvoeringen en maten. Hier geven we je graag wat extra uitleg, sommen we alle voor-en nadelen op en helpen we je om de juiste keuze te maken. Duik samen met de X≤O experten in de wondere wereld van het toilet.

Een handig hangtoilet

Sinds een aantal jaar is het hangtoilet de favoriet van de badkamerliefhebber. Zoals de naam al doet vermoeden hangt dit type toilet tegen de muur. Dat maakt het ook eenvoudig in onderhoud. De vloer eronder maak je makkelijk schoon en de zwevende uitvoering doet je ruimte ook wat groter lijken.

Het bijhorende en nodige inbouwreservoir wordt ook aan de muur bevestigd. Zo krijgt het geheel een moderne, minimalistische look. Wist je trouwens dat je de kleur van je duwplaat helemaal kan personaliseren? Je stemt hem bijvoorbeeld af op je gekozen kraanwerk.

De spoelrand kan je ook zelf kiezen. Een standaard spoelrand of een extra dunne behoort tot de mogelijkheden. Al is geen spoelrand ook een optie. Een zwevend toilet met randloos spoelsysteem is erg makkelijk om te onderhouden en kan je grondig reinigen. Aangezien er onder de spoelrand geen vuile restjes en/of bacteriŽn kunnen blijven plakken.

Alles wat je moet weten over de soorten toiletten

Een statig staand toilet

De klassieker onder de toiletten! Een staand toilet is een traditioneel model dat vaststaat op je badkamer- of toiletvloer. Het is een sterk en stevig model waar je jarenlang geniet zal van hebben. Kortom, een evidente keuze voor de tijdloze badkamer.

Als je een staand toilet overweegt, moet je altijd bekijken waar je afvoer zich bevindt. Zo weet je waar je afvoerbuis is, met welk type waterafvoer je te maken hebt en kan je het juiste toilet kiezen. Bekijk onze uitgebreide collectie en bepaal je favoriete spoelsysteem, spoelrand en het gewenste model en kleur.

Alles wat je moet weten over de soorten toiletten

Een uitzonderlijk douchetoilet

Heb jij het gemak van een douchetoilet al eens ervaren? Dan wil je vast en zeker ook ťťntje voor bij jet thuis. Enorm hygiŽnisch en tegelijk ontspannend. De rage is overgewaaid uit Japan en verovert stillaan ook de badkamers van bij ons.

Na het toiletbezoek, reinig je jezelf met water. In de toiletpot zelf is een mini-douche gebouw die je met water (op lichaamstemperatuur) schoon sproeit. Het is een heerlijk, fris gevoel en je hoeft geen wc-papier te gebruiken.

Alles wat je moet weten over de soorten toiletten
Douchetoiletten kunnen verschillende exclusieve extraatjes hebben. Sommige zijn uitgerust met een droger die na het sproeien droge lucht blaast. Een verwarmde wc-bril en/of een extra reinigende spoeltechniek kan ook handig zijn.

Een douchetoilet heeft een pak voordelen. Niet alleen maakt zoín toilet je badkamer of je toiletruimte tot een waar paradijs. Het is uitermate hygiŽnisch en extreem comfortabel omdat je zelf de gewenste temperatuur kan instellen. Bovendien maak je zo ook het milieu beter, want je hoeft niet langer toiletpapier te kopen.

Een bijzondere bidet

Je ziet het vaak in zuiderse landen maar ook bij ons is de bidet aan een opmars bezig. En wij begrijpen waarom. Dit type toilet is de beste manier om makkelijk en snel je intieme zone te wassen. Extreem comfortabel is zoín toilet, vooral als je geen fan bent van toiletpapier of vochtige doekjes. Je kan je meteen verfrissen met schoon water. Het geheel maak je compleet met speciale bidetkranen.

Zoín bidet is duurzaam, milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee.

Alles wat je moet weten over de soorten toiletten

Hoe kies je nu het beste toilet?

Als je weet welke toiletten er allemaal op de markt zijn, kan je beginnen met uitkiezen. Volg deze 5 stappen en je vindt gegarandeerd jouw exemplaar. Ook in de toiletwereld zijn er een aantal trends op te merken. Zo duiken er de laatste tijd zwarte toiletten op en toiletten met een matwitte finish.

 1. Bepaal het type toilet
 2. Kies het gewenste spoelsysteem
 3. Selecteer voor een hangend toilet een inbouwreservoir
 4. Kies het model en de kleur
 5. Bekijk eventueel de optie voor een douchetoilet

Jouw ideale toilet vind je bij X≤O. Bekijk alle toiletten online of kom langs in een showroom bij jou in de buurt.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo