Badkamers

Vier tips om een badkamerverbouwing voor te bereiden

Vier tips om een badkamerverbouwing voor te bereiden
Ben je van plan om te beginnen met de verbouwing van een badkamer? Dat is een flink project, dat de nodige tijd en energie gaat kosten. Het is dan ook niet iets wat je zomaar elk jaar even laat doen. Een goede voorbereiding geeft je daarbij meer kans dat het project vlot blijft verlopen.

Wij geven je hier tips om een badkamerverbouwing zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarna gaan we nader in op wat je allemaal in jouw badkamer wilt overwegen, passend binnen de trends van de tijd en met een hoge mate van functionaliteit. Jouw badkameraccessoires koop je vervolgens eenvoudig online.

Zo bereid je jouw badkamer verbouwing voor

Is het tijd voor een nieuwe douche, toilet of juist een compleet project? Door deze stappen te volgen zorg je dat je gedegen en voorbereid aan dit project begint, waarbij je direct bespaart op tijd, energie en de kosten. Het gaat hier om een ingrijpende verbouwing, waarbij alles goed samen moet lopen. Even goed is dit allemaal natuurlijk meer dan de moeite waard, want jij hebt uiteindelijk de beschikking over een prachtige badkamer.

  • Doe vooraf inspiratie op het internet: Het internet is een ideale plek om meer informatie te vinden over de huidige trends en wat er op de markt te koop is. Maak daarbij gebruik van fora zoals Pinterest om te zien hoe anderen hun badkamer hebben ingericht. Je mag best de tijd nemen om inspiratie op te doen. Je bestelt immers maar een enkele keer een nieuwe badkamer en soms gaat er jaren overheen voordat je echt weet wat je wilt en nodig hebt.
  • Zoek direct een aannemer om mee aan de slag te gaan: Hoewel een beetje handig persoon zeker ook zelf werk in de badkamer kan doen, heb je altijd een aannemer nodig. Het werk moet netjes en veilig gebeuren. Kies bij voorkeur een aannemer die je al kent. Mocht dat niet kunnen dan wil je de online recensies nalezen van andere gebruikers en bijvoorbeeld zoveel mogelijk informatie inwinnen bij de Kamer van Koophandel.
  • Laat een concreet plan voor de badkamer maken: Als je een beetje een beeld hebt van jouw wensen is het tijd om sanitair winkels te gaan bezoeken. Zij beschikken over de technologie om een complete tekening van jouw badkamer te maken. Jij meet hem op voorhand op en zij vertellen waar wat geplaatst kan worden. Uiteraard krijg je dan direct tips. Neem deze tekening en de aanbieding vooral mee naar huis om nog even rustig over het een en ander na te denken.
  • Bereid de zaken praktisch goed voor: Als je jouw badkamer gaat verbouwen, wil je ook goed nadenken over de praktische zaken. Als er bijvoorbeeld alleen een toilet in de badkamer aanwezig is, zul je een alternatief moeten verzinnen. Moet er een container komen om het puin weg te ruimen? In sommige gemeenten moet je hier een vergunning voor aanvragen of een melding maken. Dit alles vereist nu eenmaal de nodige voorbereiding, maar daardoor verloopt het proces later een stuk sneller.

Dit mag niet in jouw badkamer ontbreken

Hoe zorg je er nu voor dat je jouw badkamer helemaal af maakt? Waar de basis meubels en andere onderdelen vaak minder opvallend zijn, kun je los met mooie accessoires. Denk aan rekjes voor handdoeken, (kunst)bloemen en andere leuke dingen. Die bloemen passen ook binnen de trend voor meer groen in de badkamer.

Planten zijn al lang niet meer alleen populair in de woonkamer. Ook bij de douche en het toilet zorgen ze voor de nodige zuurstof. Uiteraard moet je dan wel daglicht in je badkamer hebben. Dat past sowieso binnen de wens voor frisse lucht. Zorg voor een goede ventilatie en al helemaal als je over een relatief kleine badkamer beschikt.

Bestel jouw nieuwe tuininrichting bij vidaXL

Een badkamerverbouwing is een ingrijpend project. Het is dan ook belangrijk om deze vanaf het begin gedegen aan te pakken. Je wilt bijvoorbeeld een uitgebreide tekening laten opmaken, maar ook zeker de tijd nemen om online inspiratie op te doen voor dit project. Denk na over praktische zaken. Als het een en ander dan rond is, kun je doorgaan met het aanschaffen van mooie accessoires en rekken. Die maken van jouw badkamer een echte model ruimte.

vidaXL is een voorbeeld van een online winkel waar je alles vindt voor in de badkamer. De producten worden dan snel geleverd en je wordt door de klantenservice voorzien van een persoonlijk advies. Zij kunnen je dan ook direct vertellen over de aanbiedingen, waarvan ook een compleet overzicht beschikbaar is op de site. Het is dan ook niet voor niets dat deze site binnen korte tijd een uitstekende reputatie heeft weten op te bouwen, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding bij elk product in acht wordt genomen.

Ook interessant