Zwembaden en (zwem)vijvers

Zuidzicht pronkt met hoogste zwembad van Limburg

Zuidzicht pronkt met hoogste zwembad van Limburg
Kapermolen is dan misschien wel het grootste zwembad van Hasselt, het hoogste zwembad van de hele provincie vind je voortaan bij Zuidzicht, meer bepaald in residentie II van dit prestigieuze woonproject aan de kanaalkom in Hasselt. “Dankzij de ‘panoramic pool’ op het terras van het penthouse, wordt het vakantiegevoel op Zuidzicht létterlijk tot een hoger niveau getild”, klinkt het bij projectontwikkelaar Kolmont. Verkoeling zoeken op nazomerdagen zoals die van deze week, doe je daar op een duizelingwekkende 25 meter boven het kanaal.

De volledige kuip van het zwembad is 3 meter breed, 7 meter lang en 1,5 meter hoog. Goed voor een inhoud van zo’n 30.000 liter water, met een waterniveau tot 2 centimeter van de rand van de kuip. “Deze werd volledig gefabriceerd in een atelier, uitvoerig getest en dan met een speciaal transport tot op de werf gebracht”, aldus projectleider/-coördinator Jules Frère van Kolmont. “Hier ter plaatse werd het geheel dan met een torenkraan op de zevende verdieping van Zuidzicht II geplaatst, waardoor het in één klap het hoogste zwembad van Limburg werd.”

Huzarenstukje

Bij de plaatsing ervan op het torenhoge dakterras diende er rekening gehouden te worden met een 4-zijdige marge van slechts enkele centimeter. Precisiewerk dus. Jules Frère: “Bijkomend is één van de zwembadzijdes uitgerust met een geharde en gelaagde glazen wand van om en bij 8 centimeter dik. Zo kan men van buitenaf ook in het zwembad kijken. Gezien de enorme massa water waarmee we rekening moesten houden, was dit onderdeel misschien nog wel het grootste huzarenstuk van de hele installatie.”

“Met alles rekening gehouden”

“Het zwembad van het Zuidzicht-penthouse is omwille van duurzaamheidsvereisten volledig vervaardigd uit inox”, vertelt Luc Van Eeckhoudt, zaakvoerder bij de gelijknamige zwembadbouwer. “De inox frame en beplating werden ter plaatse in een dubbele betonnen kuip geplaatst. De eerste kuip dient als basis én dakdichting voor het onderliggende appartement. De tweede dient om de witte gevelelementen en terrassen te vrijwaren van eventuele randkrachten.” Er is dus met alle mogelijke scenario’s, die op termijn ongewenste spanningen zouden kunnen veroorzaken, rekening gehouden.

Verder is er een inox steektrap en een ‘plage-zone’ waaronder het rolluik verstopt zit, en is de technische ruimte mee verankerd aan de achterkant van het zwembad. Hierdoor kon dit alles vakkundig weggewerkt worden onder het later aangelegde bankirai-terras. De trotse eigenaar van het luxe-penthouse is Wilfried Blocken, oprichter van Isola Belgium in Tongeren. Hij geniet er naar eigen zeggen in de herfst van zijn carrière ten volle van het leven.

Laatste kans op Zuidzicht-appartement

Nu residenties I, II en III - op 1 appartement na - volledig uitverkocht zijn, is Zuidzicht IV de laatste kans voor kopers en investeerders om een felbegeerd stukje Hasselts vastgoed te bemachtigen. Wie dus nog van een uniek appartement langs het water droomt, moet snel zijn. Zuidzicht kadert in het manifest ‘Stad met een plan’ dat de Blauwe Boulevard naar voren schuift als residentiële hotspot.

Ook interessant