Nieuwbouw

Hasselts prestigeproject Zuidzicht IV gaat finale fase in

Hasselts prestigeproject Zuidzicht IV gaat finale fase in
Het prestigieuze vastgoedproject Zuidzicht aan de Hasseltse kanaalkom gaat haar vierde en finale fase in. Nadat residenties I, II en III bijna volledig uitverkocht werden, is dat meteen de laatste kans voor kopers en investeerders om een felbegeerd stukje Zuidzicht te bemachtigen. “De vraag naar hoogwaardig afgewerkt vastgoed met de meerwaarde van het uitzicht over het kanaal is groot”, verklaart Kolmont Woonprojecten de populariteit van het project. “En dat merken we aan de vlotte verkoop.”

Met Zuidzicht Residentie IV biedt projectontwikkelaar Kolmont Woonprojecten voor de laatste keer het glamoursfeertje van Cannes aan als woonoptie rond de kanaalkom. Deze Blauwe Boulevard van Hasselt krijgt ook stedenbouwkundig steeds meer vorm: charmante verlaagde wandelkades, het ’s avonds sfeervol verlichte Scheepvaartplein … En de Zuidzicht-residenties als residentieel boegbeeld. Na de realisatie van Residentie III ging de stad Hasselt verder met de aanleg van een nieuw deel van het openbaar domein, waar Zuidzicht IV nu in is verwerkt.

“De kade langs het naburige woonproject tot aan Residentie I van Zuidzicht werd verder doorgetrokken voor maximale belevingskwaliteit”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput. “We zorgen er ook steeds voor dat die openbare ruimte het niveau van de omliggende stadsprojecten weerspiegelt qua gebruikte materialen, duurzaamheid en afwerking.” Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van alle projectontwikkelaars binnen het stadsontwikkelingsproject Blauwe Boulevard.

Hasselts prestigeproject Zuidzicht IV gaat finale fase in

Stad met een (water)plan

Niet alleen langs, maar ook op het water heeft de ‘Stad met een Plan’ een stedenbouwkundige visie: “Het waterplan dat we samen met nv De Scheepvaart lieten opmaken door projectbureau Vrolijks en Urhahn Urban Design is hierin onze leidraad”, vervolgt Vandeput. “Door middel van analyse en inventarisatie werd een schets gemaakt van een eventuele inrichting van de Kanaalkom. Met steigers, nutsvoorzieningen, een clubhuis …” aldus Tom Vandeput. In een latere fase wordt dit waterplan ook gebruikt door de stad voor de beoordeling van aanvragen i.v.m. ligplaatsen, evenementen ...

Binnen de ontwikkeling van de kanaalkom die in 2013 van start ging, was Zuidzicht één van de eerste projecten die het havengebied nieuw elan gaf als woonzone. “Dankzij de unieke ligging langs het kanaal én het stadscentrum was het de uitgelezen locatie voor vier residenties die zowel qua duurzaamheid als kwaliteit met kop en schouders boven het huidige woonaanbod in de buurt uitstaken”, klinkt het bij Kolmont Woonprojecten.

Maritiem architectuuraccent

Dat is evenwel enkel figuurlijk het geval, want qua hoogte en bouwstructuur is Zuidzicht IV met zijn acht verdiepingen vooral afgestemd om naadloos deel te worden van de omgeving en toch een eyecatcher te blijven. “Ruime uitpandige terrassen biedt elk appartement in deze vierde residentie extra ruimte om te genieten van die troef.”
Ook de architectuur speelt op de omgeving in: “De link met het water en de subtiel maritieme stijl van de architectuur in combinatie met de hoogwaardige afwerking, zorgen voor een ongeëvenaard luxegevoel”, aldus Pieterjan Vermoortel van architectenbureau BURO II & ARCHI+I.

Hasselts prestigeproject Zuidzicht IV gaat finale fase in

Penthouse met golfgrasperk

Zuidzicht kadert verder perfect in het manifest ‘Stad met een plan’, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput verder: “Dat tal van Hasselaren hun intrek al genomen hebben in de eerste drie residenties, is een bewijs dat de Blauwe Boulevard haar potentieel als residentiële hotspot waar maakt en een steeds centralere rol gaat spelen in het stadsleven van Hasselt.”
Kolmont Woonprojecten vult aan: “Zuidzicht IV wordt in dat opzicht de kroon op het werk. Dat mag gerust letterlijk genomen worden wanneer we het hebben over de penthouse die deze finale residentie siert. Met een aangelegd golfgrasperk wordt die het summum van luxe langs het water.” Daarnaast zijn er studio’s en 2- of 3-slaapkamerappartementen met variabele woonoppervlakten en -indelingen beschikbaar.

Ruimte- en buitenbeleving

Alle appartementen beschikken over een zuidgeoriënteerd terras met een minimale diepte van twee meter en een oppervlakte tot wel 390 vierkante meter. Samen met de etagehoge ramen versterken die het ruimtegevoel en stimuleren ze de betrokkenheid bij de buitenomgeving. “We mikken op een optimale ruimtebeleving”, klinkt het bij Kolmont Woonprojecten.

“Onze doelgroep bestaat voor 80 procent uit medioren: vijftigplussers die aangetrokken worden door de Hasseltse binnenstad, maar ook de rust en de luxe van het buitengebied verwachten. Medioren hebben bepaalde eisen. Vaak zijn hun kinderen al de deur uit en is de lening voor hun huis afbetaald. Ze hebben geld, maar verwachten kwaliteit in ruil voor hun investering. De appartementen en penthouses van Zuidzicht kennen dan ook een hoge afwerkingsgraad.” Naast de appartementen zijn er ook studio’s vanaf 142.000 euro, maar je kan hier evenzeer terecht voor een luxeappartement met wellness of een eigen minigolfterrein.

Hasselts prestigeproject Zuidzicht IV gaat finale fase in

Zomer- en winterzon

Ook duurzaamheid kreeg de nodige aandacht. De compacte structuur van de gebouwen reduceert de energiebehoefte. Een hoogwaardige isolatieschil, een goede luchtdichtheid, zonnepanelen en een slim mechanisch ventilatiesysteem verzekeren lagere energiefacturen. De hoge ramen laten warmte binnen tijdens de koude winterdagen, wanneer de zon laag staat.

Maar wanneer de zon in de zomer hoog staat, schermen de terrassen het directe zonlicht af. Vijfendertig van de zevenenzeventig appartementen hebben een E-peil gelijk aan of lager dan 40, terwijl het wettelijk maximum 50 is. De K-waarde, de maatstaf van de compactheid van het gebouw, bedraagt 29. Ook hier presteert het gebouw dus veel beter dan de norm van 40.

Ook interessant