Grootste Belgische QR-code uit baksteen staat in Hasselt

  BE   3 mei 2016 Bron: Architectura
Met 750 bakstenen is de QR-code bij woonproject oHase in Hasselt de grootste van het land. De bakstenen zijn bovendien enig in hun soort. Speciaal voor het project oHase produceerde Vande Moortel deze steen op maat met een afmeting van ca. 215 x 100 x 49 mm. oHase ligt aan de Handelskaai in Hasselt, langs het Albertkanaal. Door de QR-code te scannen, kunnen passanten meteen alle informatie over het project terugvinden.

“QR staat voor quick response. Onze doelstelling is niet één of ander record breken. We willen in contact treden met de mensen in Hasselt. Op een manier die voor hen snel en makkelijk is,” zegt Steven Jansen, CEO van Jansen Development.

Gevelsteen is uniek ontwerp

De QR-code is vervaardigd uit dezelfde baksteen die in het woonproject wordt gebruikt. Steenbakkerij Vande Moortel ontwierp ze speciaal voor die gelegenheid. Filip Melis, marketingmanager: “Een gevelsteen bepaalt de identiteit van je huis. Omdat oHase een uniek project is, wilden we hier ook een stapje verder gaan en ontwierpen we een aangepaste gevelsteen. De QR-code is een leuke manier om te laten zien hoe deze mooie gebiedsontwikkeling zich zal ontplooien.”

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo