Woonleningen

Zo zorg je voor extra geld voor je huis

Zo zorg je voor extra geld voor je huis
Alles is rond voor de bouw van je nieuwe huis of de aankoop van je nieuwe woning. Je hebt alles financieel goed geregeld. Toch is het fijn om wat extra geld achter de hand te hebben voor onvoorziene kosten. Misschien moet er toch nog extra verf gekocht worden of zijn de kozijnen aan vervanging toe. Wat er ook moet gebeuren, er zijn verschillende manieren om een verbouwing, nieuw interieur of tuin aanleg te financieren.

Credit card

Je kan de aankopen doen met een credit card. Een credit card kan net dat beetje extra financiële vrijheid geven wanneer je gaat verhuizen of verbouwen. Je kan het gebruiken voor de boodschappen, maar ook om dus de schildermaterialen te kopen – om maar een voorbeeld te geven. Het is wel belangrijk om te weten dat je maandelijks het gebruikte krediet weer terug moet betalen. Zorg dus dat wat je aankoopt met je credit card ook weer kan betalen. Nog een tipje: zorg dat je geen credit cardschuld hebt als je je hypotheek gaat aanvragen. Deze lening wordt namelijk meegenomen in de hypotheekaanvraag. Heb je nog geen credit card? Lees hier meer over hoe je deze kan aanvragen en wat de verschillende voorwaarden ervan zijn.

Spaarrekening

Het is altijd een goed idee om geld te sparen. Een spaarpotje kun je gebruiken voor een verbouwing, nieuwe meubels, de binnendeuren aan te passen of om de buitenboedel te renoveren. Je kan je spaargeld goed combineren met een lening, want als je wat eigen geld achter de hand hebt, hoef je minder te lenen.

Verbouwlening

Je kan ook een verbouwing financieren met een speciale verbouwlening. Deze lening wordt eigenlijk aan je hypotheek toegevoegd. Let wel dat je geen extra verbouwlening kan afsluiten als je al 100% van de woningwaarde hebt geleend. Er is dan namelijk geen extra ruimte meer in je hypotheek. Het is altijd mogelijk om nog een persoonlijke lening naast je hypotheek af te sluiten om je verbouwing mee te financieren.

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Wist je dat je subsidies kan krijgen als je energiebesparende maatregelen aan je woning gaat aanbrengen? Deze subsidies hangen af van wat je gaat doen en kunnen aardig oplopen. Vaak worden subsidies pas uitgekeerd als de zonnepanelen, nieuwe kozijnen of het aanbrengen van isolatieglas is voltooid. Je moet dus eerst het geld uitgeven voor je iets terugkrijgt. Als je kan aantonen dat de verbouwing vooral energiebesparende maatregelen betreft, dan kun je hier vaak wel een extra verbouwlening afsluiten op je hypotheek.

Tweede hypotheek aanvragen

Er wordt aangeraden om de verbouwkosten direct mee te nemen in je eerste hypotheek, maar als je op dat moment geen nut tot verbouwen ziet, dan wordt dit meestal niet gedaan. Dan kun je later nog een tweede hypotheek aanvragen. Let wel dat je dan dus met een dubbele hypotheek zit en dat je nogmaals de kosten voor het aanvragen en afsluiten van een hypotheek betaalt. Iets om over na te denken als je een huis koopt.

Extra geld

Het is mogelijk om voor je woning extra geld opzij te zetten of te lenen. Let goed op de voorwaarden en gebruik voor kleinere aankopen het financiële krediet van bijvoorbeeld een kleine persoonlijke lening of een credit card. Zet daarnaast voldoende geld opzij op een spaarrekening voor financiële ruimte.

Ook interessant