Binnenafwerking

Zo belangrijk zijn binnendeuren voor elke woning

Zo belangrijk zijn binnendeuren voor elke woning
Binnendeuren blijven een vergeten onderdeel van de woning. Koop je een nieuwe woning? Dan is de kans groot dat je de deuren niet eens een blik waardig gunt. Laat staan dat je hier veranderingen aan doorvoert. Ze zijn er uit praktisch oogpunt, maar je hebt verder geen idee hoe belangrijk ze eigenlijk zijn. Hierdoor wordt het belang van binnendeuren nog regelmatig onderschat.

Zonde, want de keuze is tegenwoordig groter dan ooit en dit kan daadwerkelijk veel voor jouw woning betekenen. Denk aan schuifdeuren, glazen deuren, fineerdeuren, et cetera. In dit artikel leggen we uit hoe belangrijk binnendeuren nu echt zijn voor de woning én waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe deur en deurklink.

De voordelen van goed gekozen binnendeuren

We vergeten vaak hoe belangrijk de details zijn in een woning. Natuurlijk, binnendeuren zijn met name praktisch. Ze zorgen ervoor dat je ruimtes kunt afsluiten en daarmee de privacy kunt waarborgen. Uit praktisch oogpunt bieden ze dan ook al veel voordelen. Het oog wil echter ook wat. Goed gekozen binnendeuren bieden tal van voordelen:

  • Een mooi passende deur kan de stijl van de woning versterken. Denk bijvoorbeeld aan een houten deur met een sierlijke deurklink in een boerderij. Dat geeft nét dat beetje extra meer sfeer. Of denk aan een mooie deur met een deurbeslag in mat zwart bij een moderne woning. Dat is niet alleen een goede manier om de stijl van de woning beter uit te laten komen, maar op die manier kan je ook de sfeer in de woning en het interieur beter overdragen.

  • In sommige woningen is er nog altijd sprake van veel warmteverlies op bepaalde plekken in het huis. Zeker in de huidige tijd met de explosieve stijgingen van de energieprijzen wil je dit zeker vermijden. Door goed gekozen en kwalitatieve deuren kan dit warmteverlies zoveel mogelijk worden gestopt of beperkt worden tot enkele plekken in het huis.

  • Ook geluidsoverlast in huis kan veelal voorkomen worden met de juiste deur. Denk bijvoorbeeld aan het geluid uit de kinderslaapkamer. Als je wil voorkomen dat je dit door het hele huis hoort, dan doe je er goed aan om eens naar de kwaliteit van de deur te kijken.

Het zit hem in de details

Het is niet alleen belangrijk om een goede deur te kiezen. Het zit hem vooral in de details. Denk daarom ook goed na over het bepalen van het juiste deurbeslag. Deurklinken zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar en kunnen de functionaliteit en de uitstraling van de deur versterken. Denk bijvoorbeeld aan een rechte, mat zwarte deurklink op een moderne deur of een gouden deurklink op een klassieke deur. Dat geeft de deur (en het interieur!) net dat beetje extra.

Ook interessant