5 tips voor mooie en functionele deuren

12 augustus 2022 Bron: Bouw & Wonen
5 tips voor mooie en functionele deuren
Wist je dat binnendeuren één van de belangrijkste elementen zijn die je interieur bepalen? Ga je voor tijdloos of eerder voor deuren die meer passen in een landelijke stijl. Ga dus voor het juiste materiaal en uitstraling… Om het met beeldspraak te zeggen: mooie schoenen ondersteunen de outfit, mooie deuren het interieur.

Laat je inspireren

TIP 1: bestudeer jouw ruimtes

Hoe loop je door de ruimtes? Welke ruimtes wil je visueel verbinden? Waar valt onvoldoende licht binnen. Waar komt best een bredere doorgang? Een binnendeur moet niet alleen mooi zijn maar ook functioneel!

Laat je helpen door een NORDEX adviseur

TIP 2: start je deurenkeuze op tijd

De uitstraling en functionaliteit van je deuren worden mee bepaald door de afmetingen en stijlkeuze. Binnendeuren organiseren de dynamiek tussen de ruimtes waardoor je voor een geslaagde deurenkeuze best begint bij de ruwbouw, vooraleer de muren er staan. Maak daarom reeds tijdens het ontwerpen van een bouwplan een afspraak met een deurenspecialist.

Nordex - 5 tips voor mooie en functionele deuren

TIP 3: ga voor uniformiteit

Kies voor een weloverwogen stijl die je doorheen heel de woning aanhoudt. De combinatie met je interieur maakt het tot één mooi geheel. Niet evident als u schuifdeuren, glazen deuren of extra hoge deuren wenst te combineren in de stijl van jouw keuze.

Ontdek de verschillende stijlen

TIP 4: kies voor een professionele eindafwerking

De afwerking van een binnendeur is cruciaal om een geslaagde symbiose met de rest van het interieur te bereiken. Geef jouw deur een unieke uitstraling door niet alleen de maten van uw deuren te bepalen, maar ook de motieven, kleuren en afwerkingsmogelijkheden. Volledig à la carte.

Laat je adviseren

Nordex - 5 tips voor mooie en functionele deuren

TIP 5: bepaal de juiste deurmaat

Om een prachtig resultaat te bekomen is een correcte opmeting heel belangrijk. Er is weinig marge voor fouten. Of je standaardmaten kan aanhouden is vaak afhankelijk van het type deurkader. Nordex beheert het hele proces van opmeting tot en met plaatsing. Zo komt uw investering maximaal tot haar recht.
Met prachtige deuren en een nieuw interieur als resultaat!

Nordex - 5 tips voor mooie en functionele deuren

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo