Buitenschrijnwerk

Welke soorten deurbeslag zijn er?

Welke soorten deurbeslag zijn er?
Onze voordeur is het visitekaartje van je huis, het is de ingang van je huis waar je gasten ontvangt. De uitstraling van je voordeur kan dus een belangrijk aspect zijn van je huiselijke uitstraling. Het deurbeslag speelt hierbij een belangrijke rol, het heeft niet alleen een functionele rol, maar heeft ook invloed op de uitstraling en stijl van een ruimte. In dit artikel zullen we de verschillende soorten deurbeslag bespreken, zodat je een goede keuze kunt maken.

Deurkrukken

Deurkrukken zijn een van de meest voorkomende vormen van deurbeslag. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal, kunststof en hout. Daarnaast zijn er verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, variërend van modern en strak tot klassiek en traditioneel. Deurkrukken kunnen zowel op binnen- als buitendeuren worden geïnstalleerd en zijn verkrijgbaar in diverse vormen, zoals ronde, vierkante of gebogen handgrepen.

Deurknoppen

Deurknoppen zijn een andere populaire keuze als het gaat om deurbeslag. Ze worden vaak gebruikt op kastdeuren, binnendeuren en zelfs op voordeuren. Deurknoppen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas, porselein, metaal en kunststof. Ze kunnen een elegante en klassieke uitstraling geven aan een ruimte, maar er zijn ook moderne en eigentijdse ontwerpen beschikbaar. Het voordeel van deurknoppen is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral voor mensen met beperkte handkracht.

Deurkloppers

Als u een traditionele en authentieke uitstraling wilt creëren, kunt u overwegen om een deurklopper te gebruiken. Deurkloppers zijn meestal gemaakt van metaal en worden aan de buitenkant van de deur bevestigd. Ze zijn niet alleen een decoratief element, maar kunnen ook functioneel zijn om bezoekers aan te kondigen. Deurkloppers zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, zoals dierenfiguren, historische symbolen en geometrische vormen.

Deurschilden

Deurschilden zijn een veelzijdige keuze als het gaat om deurbeslag. Ze worden vaak gebruikt bij buitendeuren en bieden extra bescherming en veiligheid. Deurschilden bedekken het slot en het sleutelgat, waardoor het moeilijker wordt voor inbrekers om toegang te krijgen tot de woning. Daarnaast kunnen deurschilden ook een esthetische functie hebben, aangezien ze verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen en afwerkingen. Verder kunnen deursluiters ook helpen bij de veiligheid van je huis, door deursluiters te installeren valt de deur automatisch weer dicht wanneer die is geopend. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of je deur nog open staat.

Rozetten

Rozetten zijn een ander type deurbeslag dat vaak wordt gebruikt bij deurkrukken. Ze worden aan beide zijden van de deurkruk geplaatst en dienen als afwerking en bescherming van het deuroppervlak. Rozetten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals rond, vierkant en ovaal, en kunnen worden gemaakt van metaal, kunststof of hout. Ze kunnen een mooie en elegante uitstraling geven aan een deur en zijn ook praktisch omdat ze voorkomen dat de deurkruk tegen de muur of het deurkozijn stoot.

Ook interessant