Binnenafwerking

Industriële schuifdeuren als flexibele scheidingswand tussen werk en privé

Industriële schuifdeuren als flexibele scheidingswand tussen werk en privé
Sinds een paar jaar is thuiswerken of hybride werken niet meer weg te denken. Veel mensen werken vanuit huis, of ze nu fulltime of parttime werken. Toch kan thuiswerken nog steeds een uitdaging zijn wanneer je bijvoorbeeld samenwoont, kinderen hebt en aan de keukentafel werkt. De scheiding tussen werk en privé is er daardoor bijna niet. Een telefoontje voor je werk? Dan loop je wellicht rond en zie je dat de vaatwasser uitgeruimd kan worden. Een online video call? Dan wordt je ineens gestoord omdat iemand de tv hard aan zet. Allerlei afleidingen die niet optimaal zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor. En niet zomaar eentje, want deze oplossing ziet er ook nog eens goed uit: de industriële schuifdeur! Een flexibele scheidingswand tussen werk en privé.

Industriële schuifdeuren als flexibele scheidingswand tussen werk en privé

Een industriële schuifdeur is stijlvol én praktisch

Als je op zoek bent naar een manier om je woonruimte te optimaliseren, dan is een industriële schuifdeur zeker het overwegen waard. Het is niet alleen een trendy element in je interieur, maar het biedt ook nog eens veel praktische voordelen. Zo kun je met een schuifdeur een kamer opdelen zonder dat je een vaste muur hoeft te bouwen. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart, maar ook dat je de flexibiliteit hebt om de indeling van je woning te veranderen wanneer je maar wilt. Bovendien kun je met een schuifdeur eenvoudig een werkruimte creëren in je open woonkamer.

Een schuifdeur is een flexibele privacy-oplossing

Een belangrijk voordeel van een industriële schuifdeur is dat het een mega flexibele oplossing biedt. Met een simpele beweging kun je de deur namelijk openen en sluiten wanneer je maar wilt, afhankelijk van hoeveel privacy je op dat moment nodig hebt. Wil je lekker knallen zonder gestoord te worden? Dan kun je de schuifdeuren sluiten en je eigen werkholletje creëren. Klaar met werken? Dan kun je de deur weer openen en hup, terug naar de gezellige sfeer van bijvoorbeeld je woonkamer.

Bespaar ruimte met een schuifdeur

Met een glazen deur bespaar je niet alleen ruimte, maar het geeft ook nog eens een stoere en trendy uitstraling aan je interieur. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Geen onhandige openslaande deuren meer die in de weg staan en je interieur verpesten. En het beste van alles? Je hoeft geen permanente muur te bouwen om een kamer in tweeën te delen. De schuifdeur kan gewoon langs de muur worden geschoven, waardoor er ruimte overblijft voor andere meubels en decoratie. Zo kun je de schuifdeur combineren met een gezellige zithoek of een mooie boekenkast zonder dat het ten koste gaat van de ruimte. En als je zin hebt in verandering, dan kun je de schuifdeur gewoon verplaatsen naar een andere plek in huis voor een totaal nieuwe look.

Industriële schuifdeuren als flexibele scheidingswand tussen werk en privé

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een schuifdeur

Denk je nu: ‘’Zo’n deur moet ik hebben!’’ Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste waar je aan moet denken is de grootte van de opening waar je de schuifdeur wilt installeren. Je wilt immers niet eindigen met een deur die te groot of te klein is. Pak je meetlint en meet de breedte en hoogte van de opening, zodat je precies weet welke maat je nodig hebt.

Maar, er is meer dan alleen de grootte. Een industriële schuifdeur kan namelijk ook worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal en glas. Het type materiaal dat je kiest, hangt af van de stijl van je interieur en de functie van de schuifdeur. Zo kan een glazen schuifdeur zorgen voor extra lichtinval, terwijl een metalen schuifdeur een robuuste uitstraling geeft.

En dan is er nog de kleur. Ga je voor zwart, grijs, wit of voor een meer opvallende kleur? Bij de keuze voor de kleur kun je de deur bijvoorbeeld laten aansluiten op de kleuren van je vensterbanken of meubels. Kortom, denk er dus goed over na wat voor soort schuifdeur bij jouw smaak en stijl past, maar wat ook een goede scheiding geeft tussen werk en privé.

Ook interessant