Interieur

Trend: staal in je interieur

Trend: staal in je interieur
We herkennen ze allemaal wel: de iconische zwarte stalen binnendeuren met glas in. Ze verschijnen in alle interieurmagazines en Pinterest staat er mee vol. Steeds meer mensen kiezen voor deze moderne toepassing voor hun deuren, trapleuningen en decoratie. Daarom kunnen we wel zeggen dat het gebruik van staal in je woning dé interieurtrend van de afgelopen jaren is.

Toepassingen

  • Stalen binnendeuren zijn veruit de populairste toepassing. Zowel taats-, scharnier- en schuifdeuren zijn mogelijk.
  • Voor de afwerking van een trap of bovenverdieping worden door hun stevigheid stalen leuningen en balustrades gebruikt.
  • Om een kamer in te delen of om een open sfeer te maken worden scheidingswanden met glas in gebruikt.
  • Bij de uiteindelijke aankleding van een huis wordt gebruik gemaakt van stalen decoratieve elementen. Dit zorgt ervoor dat het een mooi geheel wordt met de grotere stalen constructies.

Voor elke stijl

Doordat deze eyecatcher meestal gecombineerd wordt met glas creëert het een open gevoel waardoor de woning groter lijkt dan die werkelijk is. Ondanks dat het een moderne techniek is kan hij ook gebruikt worden voor een industriële of authentieke toets. Voor elke stijl is er een verschillende toepassing en afwerking. Door voor de juiste coatinglaag te kiezen (poeder, mat of glanzend) zorg je ervoor dat het resultaat volledig past bij de look and feel van je huis. Je kan er tenslotte ook iedere RAL-kleur over laten lakken.

Duurzaam en gemakkelijk

Staal is een degelijk materiaal. Het gaat lang mee, is stevig en is ook nog eens 100% recyclebaar. Een ander groot voordeel is het gebruiksgemak: doordat het niet roest blijft het onderhoud beperkt tot het reinigen met een vochtige doek. Gemakkelijker kan niet!

Daarentegen heeft het ook een paar kleine nadelen. Staal is temperatuurgevoelig dus wanneer het koud in de woning is, zal het materiaal dit ook overnemen. Hoewel de impact van slechts een stalen deur niet drastisch zal zijn, is het toch verstandig om dit in het achterhoofd te houden. Een tweede nadeel is dat er krasjes op kunnen komen. Dit is echter gemakkelijk te voorkomen door een goede coatinglaag op je stalen constructie te laten plaatsen.

Staal als decoratie

Door zijn enorme populariteit is het bijna overal te vinden, zelfs goedkope decoratiewinkels bieden allerlei stalen decoratiestukken aan zoals wandrekjes, vazen en bijzettafels. Op die manier kan je ook genieten van de industriële look die staal creëert, zonder duizenden euro’s te moeten betalen om te renoveren. Veel vakmannen specialiseren zich nu ook in deze techniek, waardoor je niet ver moet zoeken om een professional te vinden om dit te laten plaatsen.

Prijzen

De prijs zal afhangen van een aantal factoren: hoeveel stalen constructies wil je, wil je een speciale kleur of extra coating? Je betaalt misschien wat meer, maar je krijgt er kwaliteit voor terug. Over het algemeen zal je voor een stalen scheidingswand ongeveer 1800 euro moeten betalen.
Voor stalen binnendeuren zijn er verschillende opties. Wanneer je een taatsdeur wil, kan dit oplopen tot 2500 euro. Deze soort deur kan je openen langs twee kanten. Een scharnierdeur daarentegen zal duurder zijn: reken rond de 3000 euro. Voor een schuifdeur tenslotte zal je vanaf 3500 euro moeten tellen. Voor grotere of dubbele deuren zal je natuurlijk meer moeten betalen.

Een trapleuning kost ongeveer 100 euro per meter en de gemiddelde prijs van stalen balustrade van 3 meter lang en 1 meter hoog is 500 euro.

SoortGeschatte prijs (incl. BTW en installatie)
Scheidingswand€ 1800
Taatsdeur€ 2500
Scharnierdeur€ 3000
Trapleuning€ 100 per meter
Balustrade (3m lang, 1m hoog)€ 500

Installatie

De installatie van stalen deuren of scheidingswanden is geen makkelijke klus. Het zijn zware materialen die de nodige expertise vereisen om een mooi afgewerkt resultaat te garanderen. Daarom wordt dit best door een professional gedaan. Op TrustUp.be worden allerlei ondernemingen opgesomd die jou hierbij kunnen helpen. Elk bedrijf wordt nauwkeurig gecontroleerd: de zaakvoerder wordt ontmoet en de financiële gezondheid wordt elk jaar nagekeken. Zo ben je zeker dat je een betrouwbare firma inhuurt voor de uitvoering van je werken.

Als je je woning trendy wil maken door stalen elementen te integreren, aarzel dan niet langer om contact op te nemen met een vakman. Via TrustUp.be kan je gemakkelijk ondernemingen vergelijken en verschillende offertes aanvragen. Door je vraag zo goed mogelijk te omschrijven zal je ook de meest correcte prijsschatting krijgen. Dit is belangrijk omdat de kosten van deze werken vaak variëren. Kom dus niet voor onverwachte verrassingen te staan en leg de verschillende voorstellen naast elkaar. De beste prijs en service gegarandeerd!

Ook interessant