Verbouwen

Wat kosten stalen deuren met glas

Wat kosten stalen deuren met glas
Het is een vraag die jij jezelf wellicht ook stelt. Stalen deuren met glas zijn enorm in trek de laatste jaren. En indien ook jij overweegt om voor stalen deuren te gaan zijn er een aantal factoren die je keuze kunnen bepalen. De prijs van smeedijzeren binnendeuren met glas is hierbij een belangrijke overweging. Maar ook de vraag of stalen deuren bij jouw woning en interieur passen en welke voordelen deze binnendeuren je bieden t.a.v. traditionele binnendeuren of buitenschrijnwerk.

6 factoren die de prijs van jouw stalen deuren bepalen

  1. Stalen versus aluminium deuren

Steel look deuren zijn lang niet allemaal daadwerkelijk uit staal vervaardigd. Dikwijls wordt immers van aluminium gebruik gemaakt in de productie. Aluminium heeft niet de stevigheid van staal. Stalen deuren zullen met veel slankere, en elegantere, profielen een zelfde stevigheid kunnen bieden dan wanneer je aluminium gebruikt in een deur met dezelfde afmeting. Stalen deuren met glas zijn niet enkel eleganter, ze zijn ook goedkoper dan aluminium deuren.

  2. Kies je stalen deuren met helder, mat of kathedraal glas


De keuze van het glas voor je stalen binnendeuren zal eveneens de kostprijs ervan bepalen. Daarnaast heeft deze keuze ook ruimtelijke gevolgen. Immers stalen deuren met helder glas gaan de verschillende ruimten van je woning makkelijker bij elkaar betrekken. Dit geeft niet alleen een ruimer gevoel maar het creëert ook meer eenheid in je huis. Met mat glas en kathedraal glas gaan je binnendeuren dan weer een vervagend effect teweeg brengen, afhankelijk van het niveau van lichtdoorlatendheid of transparantie dat je verkiest. Er is nog steeds een zekere betrokkenheid tussen de ruimten maar je ziet niet precies meer wat er zich afspeelt in de aangrenzende kamer. Een recente trend die meer en meer opgang maakt overigens zijn stalen deuren met kathedraalglas of figuurglas. Dit type glas is langs één zijde met een patroon van groeven of puntjes bewerkt. Je kan het combineren met kleuren waardoor je een erg stijlvol glas-in-lood effect bekomt en een lekker warme sfeer creëert in je woning. Laat je zeker inspireren voorafgaand aan je keuze. Maak je gebruik van Instagram dan is de instagram account van Broersma Stalen deuren inzake inspiratie een aanrader om te volgen.

  3. Krasbestendigheid


Natuurlijk wil je graag voor kwaliteitsvolle binnendeuren kiezen. De krasbestendigheid van de stalen deuren is hierbij een belangrijke factor. Kies zeker voor poedercoating bij je stalen binnendeuren. Bij poedercoating wordt blank staal positief geladen, de verf negatief geladen en wordt de coating vervolgens gedurende een uur verhit aan 180°. Dit proces geeft je stalen deuren de beste hechting en krasbestendigheid.

Wat kosten stalen deuren met glas

  4. Met stalen deuren zijn geen aanpassingen vereist aan je kozijnen


Eén van de belangrijke voordelen aan stalen deuren met glas is dat er geen aanpassingen aan je bestaande kozijnen vereist zijn. Immers stalen deuren worden op maat gemaakt en kan je in elke bestaande woning plaatsen. Anderzijds betekent dit uiteraard dat er geen massaproductie mogelijk is in smeedijzeren deuren. Stalen deuren met glas zijn steeds een uniek product.

  5. Scharnierdeuren, taatsdeuren of schuifdeuren


Ook de keuze van draai- of schuifsysteem is een factor die de prijs van stalen deuren met glas mee bepaalt. Een traditioneel systeem met scharnieren of schuifsystemen behoeven voor smeedijzeren deuren weinig toelichting. Echter wanneer je voor stalen deuren kiest is een taats systeem absoluut het overwegen waard. Een stalen taatsdeur heeft immers een draaipunt boven en onderaan de deur. Je behoeft hierdoor geen scharnieren wat het mogelijk maakt om zonder kozijnen te werken. Je bekomt hiermee een nog meer verbindend effect. Stalen taatsdeuren draaien 180° waardoor ze beide aangrenzende kamers indraaien. Dit maakt het mogelijk zonder traditionele deurkrukken te werken en voor mooie grepen te kiezen.

  6. Het kaderpatroon van smeedijzeren deuren


Afhankelijk van de complexiteit van het kaderpatroon zal de productie van stalen deuren ook variëren in prijs. Het is belangrijk hier toch even bij stil te staan. Het verdelen van de glasvlakken en de grootte ervan bepalen immers in belangrijke mate de sfeer die je creëert met je nieuwe stalen binnendeuren. Het is belangrijk je hierin goed te laten begeleiden. Een bekende, gevestigde naam met een volledig Belgische productie in stalen deuren is Broersma Stalen Deuren.

Er zijn dus een aantal afwegingen die de prijs van je nieuwe stalen deuren zullen bepalen. Een correcte richtprijs echter voor stalen deuren met glas is 1.685 EUR, excl BTW. Dit is een prijs, met plaatsing en opmetingen inbegrepen, voor een stalen deur in afmetingen 88cm x205 cm, met 4 partijen glas.

Wat kosten stalen deuren met glas

Kiezen voor stalen deuren

Stalen deuren met glas zijn een keuze die je met nagenoeg elke woonstijl kan maken. Of je nu van strak, industrieel, landelijk of gezellig Scandinavisch houdt, elke woon- en interieurstijl combineert zich makkelijk met stalen deuren.

Je creëert met stalen binnendeuren een ruimtelijke eenheid in je woning die je niet enkel een ruimer gevoel geeft maar ook meer warmte en intimiteit biedt. Je huis wordt niet langer gevormd door aangrenzende kamers maar door op elkaar betrokken leefplaatsen.

Niet onbelangrijk is ook dat stalen deuren voor elke woning een echte eyecatcher zijn en je huis een belangrijke meerwaarde geven. Bovendien zijn ze makkelijk te plaatsen en kan er gebruik gemaakt worden van bestaande kozijnen. Stalen deuren met glas vragen geen ingrijpende aanpassingswerken en ook naar onderhoud toe zijn smeedijzeren deuren zorgeloos.

Overweeg jij ook om voor stalen deuren met glas te gaan, neem dan zeker even contact met Broersma Stalen Deuren. Deze bekende producent van stalen deuren is actief in heel Belgiê.

Ook interessant