Bedrijfsnieuws

Argent Alu neemt specialist in schuifdeurbeslag ROB over

Argent Alu neemt specialist in schuifdeurbeslag ROB over
Argent Alu, actief in de markt van bouwbeslag sinds 1909, neemt Louage & Wisselinck over, een familiebedrijf uit Ardooie beter bekend onder de merknaam ROB. Zowel het bestaande Argent Alu merk ‘argenta’ als ‘ROB’ blijven naast elkaar bestaan, maar met deze overname profileert Argent Alu zich nog sterker als totaalaanbieder van gespecialiseerde oplossingen voor binnendeuren. Het zet de ‘argenta’-baseline ‘opening doors’ alleen maar extra kracht bij.

Kleiner en compacter bouwen en wonen

Met de overname zet Argent Alu volop in op de trend van compacter en kleiner wonen. Plaatsbesparende schuifdeuren bieden namelijk een oplossing om het maximum te halen uit steeds beperktere beschikbare ruimtes. Met nu ook de specifieke oplossingen van schuifdeurspecialist ROB in het assortiment, zorgt Argent Alu ervoor dat deurproducenten, schrijnwerkers en interieurspecialisten voortaan voor elke toepassing via éénzelfde distributiekanaal de best mogelijke oplossing kunnen terugvinden.

2 specialisten, kwaliteit voorop

Met z’n ruim 100 jaar ervaring in de bouwbeslagmarkt, heeft Argent Alu, vooral gekend onder de merknaam ‘argenta’, intussen een vooraanstaande marktpositie opgebouwd in België. De roots van het bedrijf liggen in de productie van paumellen en scharnieren. De recente exponentiële groei heeft het vooral te danken aan het succes van de ‘invisidoor’, een minimalistisch deurconcept voor zowel draai-, pivot- als schuifdeuren waarbij scharnieren en omlijstingen niet langer zichtbaar zijn. Argent Alu telt 50 medewerkers en mikt op een omzet van 13,3 miljoen euro in 2017.

Louage & Wisselinck, beter gekend onder de merknaam ROB, is sedert de oprichting in 1939 uitgegroeid tot een gevestigd familiebedrijf met 120 medewerkers te Ardooie. ROB produceert en commercialiseert schuifdeursystemen en realiseerde daarmee in 2016 een omzetcijfer van 17 miljoen euro.

Dat deze 2 sterke merken – beiden als marktleiders in hun specialisatie, gekend voor hun kwalitatieve deursystemen en goede reputatie – de handen in elkaar slaan, opent een mooi perspectief voor de markt om voortaan via één kanaal alle oplossingen voor binnendeuren terug te vinden. Daarnaast biedt dit een mooie opportuniteit om verder door te groeien in het buitenland.

Ook interessant