ROB lanceert Kameleon-gamma tijdens Interieur 2016

29 september 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
ROB lanceert Kameleon-gamma tijdens Interieur 2016
Kameleon Latent-Pocket
ROB lanceert tijdens Biennale Interieur 2016 in Kortrijk drie innovaties waarmee het bedrijf, als mondiale producent van deur- en luikenbeslag een nieuw tijdperk inluidt. Biennale Interieur 2016 is voor ROB het uitgelezen forum om de ‘geboorte’ van ons Kameleon-beslag op grote schaal aan te kondigen en te fêteren. De Kameleon-reeks getuigt van vindingrijkheid, technisch vernuft en doortastende esthetiek. Bovendien effenen de nieuwe systemen de weg naar nooit geziene architecturale toepassingen in het interieur die heel wat architecten en interieurarchitecten zullen bekoren.

Onzichtbaar in de wand

De nieuwe beslagtoepassingen catalogiseren we onder de benaming Kameleon omdat alle technische onderdelen aan het oog zijn onttrokken en de met dit systeem uitgeruste deuren onzichtbaar in de wand verdwijnen. De vergelijking met een Kameleon laat zich gemakkelijk raden.

“ROB neemt actief deel aan het debat rond wonen, werken en zorgomgevingen.”
Manu Vanoverbeke, directeur ROB

Kameleon SWING, glad in het vlak

Zeg niet zomaar deur tegen de Kameleon SWING. De specifieke systemen voor deze deur zijn uit een ander hout gesneden en breken met de traditie omdat het slimme beslag de deur als een Kameleon onzichtbaar opgaat in het wandvlak. Ongetwijfeld een esthetische en architecturale teaser voor architecten en interieurarchitecten.

Eenvoudig te installeren

Het goede nieuws komt ook uit technische hoek. De Kameleon SWING is gemakkelijk te installeren, er zijn maar liefst vier bevestigingsmethoden mogelijk.

Zeer belangrijk en ongemeen interessant voor architecturale doeleinden, is de stabiliteit die hieruit voortvloeit. Het kloeke aluminium deurkader sluit op een unieke manier aan op het pleisterwerk waardoor de kans op breuklijnen quasi tot nul is herleid.

Wat een slimme scharnieren!

De rechtstreekse verankering van de verdoken scharnieren op het aluminium profiel zorgt eveneens voor standvastigheid. Er is op geen enkel punt contact met het pleisterwerk! Bijzonder praktisch is de comfortabele 3D-afstelling van de scharnieren. Minstens net zo handzaam is dat er geen inzetstukjes nodig zijn voor het pleisteren. Bij drie scharnieren bedraagt het maximale toegelaten gewicht 80 kg.

Alice in Wonderland

Het openen en sluiten van een deur genereert een bepaalde experience. Een deur zegt iets over de kwaliteit van een bouwproject. Architecten gaan daar niet losjes overheen en zijn gebrand op performante toepassingen. De Kameleon SWING sluit soft & gently door zijn zachte en perfect afsluitende afdichting (inbegrepen bij bestelling). Neem daar het geruisloze magnetische slot bij en men waant zich in Wonderland. Dit soort beslag is bestemd voor alle standaardmaten en eveneens toepasselijk op kamerhoge deuren.

Kameleon Swing
Kameleon Swing

Kameleon Latent-Pocket, verschijnen en verdwijnen

Nog meer fijnbesnaard deurbeslag, volledig geüpgraded en aangepast aan de noden van het hedendaagse woon- en werkomgevingen. De inbouwrail is onzichtbaar in het plafond geïntegreerd. Een extra vormelijk pluspunt is dat de profielen van dit gamma zwart geanodiseerd zijn en nog strakker dan strak ogen.

Sesam open u… met push to open

De Kameleon LATENT-POCKET verenigt het beste van zowel de Latent als de Pocket. Zo wordt dit soort beslag geleverd met een bijpassende nis om de deur te laten verdwijnen. Met de push to open glijdt de deur gemakkelijk en zacht uit de nis tevoorschijn door een lichte inwaartse druk.

Net zoals bij de klassieke Latent in ons gamma, zijn de profielen in de deur gefreesd. Dat maakt dat deur en profiel zeer dicht, en quasi onzichtbaar, tegen elkaar liggen. Slechts 3 mm is het verschil!

Bijstellen van scharnieren zijn een lachertje.

Anders dan bij de vorige generatie is het bijstellen van de scharnieren nu een lachertje geworden. Met de bijgeleverde sleutel zijn de scharnieren in een handomdraai afgesteld. Voor de installateur levert dit op de werf behoorlijk wat tijdwinst op.

Rollers zonder breekwerk te vervangen

Heel bijzonder is dat de rollers elk moment uit de rails te halen zijn. Daarvoor zorgt een kleine voorziene opening waarover een discreet plaatje ligt. In de vorige versie zat deze opening nog vast aan het profiel, vandaag niet meer en dat is goed nieuws voor de schrijnwerker die niet meer wordt geconfronteerd met verlies van meters profielen.

Kameleon Slide
Kameleon Slide

Kameleon Slide, Hokus Pokus... Zoek de deur

Kameleon SlideKameleon SLIDE is beslag voor schuifdeuren die in gesloten toestand onzichtbaar in het wandvlak vallen. Dergelijke deuren sluiten opvallend goed aan en hebben een uitstekende geluidsisolerende functie.

Architecten halen er hun voordeel uit

In werkelijkheid verenigt het beslag Kameleon SLIDE het beste van een draaideur en een schuifdeur. De deuren zijn plaats besparend, tegelijkertijd culmineert het beslagwerk de isolerende werking van een draaideur. Dat zijn niet te versmaden voordelen waarbij architecten, interieurarchitecten en andere voorschrijvers hun hart ophalen!

Oneindige toepassingsdomeinen

De toepassingen van de Kameleon SLIDE zijn legio: residentieel, kantoren, ziekenhuizen, assistentiewoningen….Komt daar nog bij dat het beslag elke deur een hoog belevingsgehalte en aangenaam comfort meegeeft.

Gepatenteerde techniek

Deuren uitgerust met Kameleon SLIDE-systemen duwen we met een vinger uit het vlak om ze te laten verdwijnen in een nis. De verbazingwekkende gepatenteerde techniek genereert een bijzondere architecturale meerwaarde. Een feest voor het oog, een aanwinst voor elk interieur!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo