Binnenafwerking

Eenvoudig te installeren Pivoterende binnendeuren

Argent Alu toonde op Batibouw 2014 de invisidoor AX, een onzichtbaar aluminium kader voor pivoterende binnendeuren dat eenvoudig, snel en onzichtbaar geïnstalleerd en ingepleisterd kan worden. De argenta invisidoor AX is is standaard uitgerust met de geïntegreerde pivotica (pivotsysteem) en magnotica (contactloze magneetsluiter).

De pivotica is een compact, minimalistisch en onzichtbaar pivot-scharnier dat eenvoudig te monteren is in het deurblad. In het invisidoor AX-kader is de as-opening voor de pivotica bovenaan voorzien en is onderaan een inox geborstelde vloerplaat aan het kaderprofiel bevestigd. Hierdoor staat de deur perfect verticaal uitgelijnd en is afregeling tijdens plaatsing niet nodig.

Dankzij de magnotica kan de pivoterende deur perfect in zijn nulstand gehouden worden. Er zijn geen bewegende onderdelen zodoende kan men de deur dan ook volledige geluidloos sluiten en openen Deze contactloze magneetsluiter kan toegepast worden op elke normale houten binnendeur. Op aanvraag kan de invisidoor AX ook voorzien worden van een magneetslot (met gewone sleutel, met cilinderslot of met wc/badkamerslot) zodat men de deur kan afsluiten met een sleutel.
argenta pivotica
“Dankzij dit vernieuwend concept is de installatie van een pivoterende deur kinderspel; de onzichtbare plaatsing van het kader met geïntegreerd pivotsysteem is zeer eenvoudig, er dient zelfs geen systeem in de vloer ingebouwd te worden”, zegt dhr. Gerrit Van Eeckhoudt, senior productmanager bij Argent Alu. “Na plaatsing van het aluminium kader wordt deze volledig onzichtbaar ingepleisterd. Dankzij de speciale zwaluwstaart-profilering, stevige constructie kader, eenvoudige en stevige montagemogelijkheid aan de muur is er weinig tot geen kans op scheuren in het plakwerk. Het profiel is tevens standaard voorzien van een overschilderbare primerlaag zodat men eenvoudig het profiel kan overschilderen met muurverf. Deze beproefde technologie ontleenden we aan onze succesvolle invisidoor, een onzichtbaar aluminium kader voor gewone binnendeuren dat reeds enkele jaren op de markt is.”

De invisidoor AX is uitermate geschikt om toegepast te worden als deur naar een dressing of als deur tussen de keuken en leefruimte. Men kan namelijk de deur snel en eenvoudig openduwen, in beide richtingen, zonder draaikruk.
invisidoor AX

Ook interessant