Binnenafwerking

Zwart is het nieuwe...euh...zwart

Zwart is het nieuwe...euh...zwart
Wie er de interieurmagazines, Instagram en Pinterest een beetje op nahoudt weet al langer dat hedendaagse interieuraccessoires niet langer wit, messing of chroom kleuren, maar zwart. Zwart is dus zonder twijfel het nieuwe…euh…nu ja…zwart. Het bijzondere aan deze trend is dat die zich in alle mogelijke stijlen doortrekt: zowel in landelijke villa’s, hippe lofts, modernistische stadshuizen als studentenkamers is zwart de basiskleur van afwerkingen als ramen, deurbeslag en accessoires. Als toonaangevende producent van stopcontacten, huisautomatisering en schakelaars speelt Niko in op deze trend en breidt het deze zomer zijn gamma zwarte uitvoeringen uit. Verschillende afwerkingen in zwart, allemaal met een eigen typische look & feel:

Niko: Zwart is het nieuwe zwart
Niko Pure liquid black

Niko Intense matt black: Donkerder dan dit wordt het niet. Het zwartste zwart in een tijdloze, matte textuur.

Niko Pure liquid black: Een afwerking in zwarte hoogglans voor shiny happy people. Ware pronkstukken in huis.

Niko Pure Bakelite piano black: De briljant-zwarte glans van een piano dankzij de nostalgische uitvoering in bakeliet.

Niko: Zwart is het nieuwe zwart
Niko Hydro black


Niko: Zwart is het nieuwe zwart
Niko Pure alu black

Niko Pure black steel: Een hedendaagse afwerking in modernistische sfeer, voor de architectuurliefhebber die zweert bij grote raampartijen in zwarte stalen frames.

Niko Pure alu black: Luxe zit in details als deze satijnen uitvoering in zwart geanodiseerd aluminium.

Niko Hydro black: De zwarte trend zet zich ook buiten verder met veilige, waterbestendige afwerkingen die naadloos aansluiten bij zowat elke gevel.

Niko: Zwart is het nieuwe zwart
Niko Digital black

De Digital black tenslotte is een digitale gebruikersinterface gehuld in een diepzwarte glans. Bij activatie verschijnt er een intuïtief beeldscherm, waarmee je tot 12 verschillende functies en sferen in huis bedient. Het eindeloos zwarte touch screen is maar even groot als een schakelaar, waardoor het zich perfect laat integreren in elk interieur. Zelfs het gerenoveerde interieur, want de Digital black vraagt geen aanpassing in de elektrische bekabeling.

Net omdat dit geavanceerde bedieningsscherm op een eenvoudige manier de klassieke schakelaar kan vervangen, werd het bekroond met een Henry Van de Velde award, de belangrijkste designprijs van het land.

Ook interessant