Dossier Batibouw

Batibouw 2020: de Niko Home app

12 februari 2020 Bron: Niko
Batibouw 2020: de Niko Home app
Wie zijn of haar huis verbouwt, kiest zélf de kleur van de muren en de exacte plaats waar de sofa komt te staan. Waarom zouden bewoners dan ook niet met een eenvoudige app zélf bepalen hoe ze hun verlichting, zonwering, aanwezigheidssimulaties en tal van verschillende sferen in huis instellen en bedienen. Dat is de boodschap die het Belgische Niko dit jaar op Batibouw uitdraagt. Met Niko Home Control ben jij immers de dirigent van je huis. Voor het eerst stelt Niko een applicatie voor waarmee de eindgebruiker zelf de touwtjes in handen neemt, de Niko Home App.

Batibouw 2020: de Niko Home appAangezien je geen modern bekabelingssysteem meer nodig hebt voor Niko Home Control, kan je het nu in elke woning toepassen op de kabels die al in de muur zitten. Ook na een kleine renovatie kan je dus met de bijbehorende Niko Home app makkelijk aan de slag. Eén slimme schakelaar per functie volstaat, of dat nu verlichting is, een slim huishoudtoestel of een zonnewering. Geen extra breekwerk en geen ingewikkeld softwarepakket. Al wat je nodig hebt is één applicatie, en een bewoner die weet wat hij wil.

Na de installatie van Niko Home Control, maak je met de nieuwe Niko Home App op je smartphone zelf makkelijk verschillende ruimtes en sferen aan, die precies doen wat jij wil dat ze doen. Wil je ’s ochtends graag een knop die alle verlichting uitschakelt wanneer iedereen uit huis is? Geen probleem: kies zelf welke schakelaar daarvoor het meest geschikt is. Of kleef een extra schakelaar op de muur, want ook de draadloze schakelaars uit het Niko gamma laten zich door de app bedienen. Wil je graag dat een bewegingssensor voor gedimd licht zorgt op de trap? Jij stelt in welke sensor aanleiding geeft tot welke lichtsterkte. Of denk maar aan de aanwezigheidssimulator: jij kiest op welke manier je ongenodigde gasten doet vermoeden dat er toch iemand in huis is.

Batibouw 2020: de Niko Home app
Niko Home is de meest recente applicatie van de Belgische specialist in schakelaars en huisautomatisering, waarmee gebruikers Niko Home Control niet alleen bedienen, maar ook heel eenvoudig zelf instellen. De eerste versie van de app is op dit moment beschikbaar in de app store en zal de komende maanden nog met extra functies worden uitgebreid. Kom de app zelf ontdekken op Batibouw, hal 9, stand 308.

Niko Home Control is beschikbaar via de installateur, voor traditionele bekabeling en busbekabeling.

Batibouw 2020: de Niko Home app

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo