Interieur

Niko op Batibouw: Groundbreaking, not wall breaking

Niko op Batibouw: Groundbreaking, not wall breaking
Volledige controle over elke woning, elke keer weer. Dankzij Niko kan jij dat voortaan aan al je klanten aanbieden. Met Niko Home Control geef je iedereen de kans om hun huis voor een beperkt budget slim te maken, of ze nu verbouwen of niet. Verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonnewering, geluidsinstallatie en slimme energiemeters: met Niko Home Control kunnen je klanten hun huis centraal bedienen. Met een touchscreen of met hun smartphone of tablet, waar ze ook zijn. Zo winnen ze aan comfort en is hun huis veiliger, energiezuiniger en flexibeler.

Op Batibouw kan je met je eigen ogen ontdekken hoe Niko Home Control werkt en de uitgebreide mogelijkheden van het flexibele systeem persoonlijk ervaren in twee tiny houses. Op de stand worden alle nieuwe oplossingen gedemonstreerd, van de gloednieuwe en revolutionaire touchswitch over digitale videofonie tot de nieuwste dimmers. Ook ontdek je er de interieurtrends van 2019 voor schakelmateriaal en zijn alle partners die aan Niko Home Control kunnen worden gekoppeld er overzichtelijk samengebracht.

Vanaf de tweede helft van 2019 wordt Niko Home Control beschikbaar voor elke woning, ongeacht het budget of het type bekabeling. Voor een beperkte investering bied je je klanten meteen een brede waaier aan nieuwe mogelijkheden voor huisautomatisering, of het nu om een nieuwbouw, een renovatie of een bestaande woning gaat. Want Niko Home Control installeer je nu ook op traditionele bekabeling.

Baanbrekend, niet muurbrekend

Zonder kappen, breken of ingrijpende veranderingen vervang je hun klassieke schakelaars en stopcontacten door geconnecteerde versies. Deze werken meteen, zonder programmatie. Bovendien heb je geen bijkomende ruimte nodig in de verdeelkast en kan je de installatie makkelijk uitbreiden met draadloze schakelaars, die je exact plaatst waar de klant het wil.

Met de gebruiksvriendelijke en vertrouwde Niko Home Control programmeersoftware kan je ook meer geavanceerde functies instellen, zoals een alles-uitknop of voorgeprogrammeerde sferen. Zo pas je de installatie op een eenvoudige wijze volledig aan de manier van leven van je klanten aan. Via een draadloze slimme hub communiceren al hun bedieningen probleemloos met elkaar en kunnen ze alles vanop hun smartphone en een touchscreen bedienen. Zo maak je elke woning op een betaalbare manier écht slim.

Niko op Batibouw 2019

Controle over je stopcontacten

Ook stopcontacten kunnen met de smartphone worden bediend, of in de alles-uitknop of sferen worden geïntegreerd. Dat doe je door de klassieke stopcontacten van je klanten te vervangen door geconnecteerde wandcontactdozen, die bovendien ook het energieverbruik van hun toestellen meten.

Dankzij de ingebouwde schakelaar kunnen je klanten het stopcontact handmatig uitschakelen en de apparaten die via het stopcontact stroom krijgen aansturen met Niko Home Control. In combinatie met de draadloze slimme hub is het zo bijvoorbeeld mogelijk om alles in huis in één keer uit te zetten, inclusief het stopcontact van het strijkijzer. Je klanten beheren het energieverbruik van hun toestellen op hun smartphone, tablet of touchscreen en worden snel op de hoogte gebracht bij onregelmatigheden, zoals extreem hoog energieverbruik.

Revolutionaire digitale schakelaar

In september lanceert Niko ook de touchswitch, een innovatief aanraakscherm met de grootte van een normale schakelaar. Dit intuïtieve bedieningsscherm voor Niko Home Control, dat compatibel is met alle types bekabeling, stuurt verschillende toestellen tegelijk aan. De touchswitch is het perfecte alternatief voor een reeks schakelaars op een rij. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat je klanten nooit meer moeten nadenken welke knop bij welke functie hoort.

De nabijheidssensor laat de touchswitch snel ontwaken, waardoor de bediening van de basisfunctie in één vlotte beweging verloopt. Via de configuratie-app kan je makkelijk de verschillende functies op maat van je klant instellen, en kan die dat zelf ook eenvoudig weer aanpassen. Zo kunnen ze functies wijzigen, bedieningen herordenen of een andere manier van navigeren kiezen. Per scherm kunnen tot twaalf bedieningen, zoals de verlichting, verwarming, muziek, rolluiken en Niko Home Control sferen, worden gebundeld.

De vorm en het strakke design van de touchswitch passen perfect bij de bestaande tijdloze afwerkingen van Niko. Hij integreert zich naadloos in ieder interieur.

Samen nog slimmer én sterker

Niko speelt met Niko Home Control niet alleen in op nieuwe technologieën en open ecosystemen, maar zet ook actief partnerships op met complementaire bedrijven. Zo breidt Niko haar systeem stap voor stap uit, en wordt Niko het platform bij uitstek om alle toonaangevende ecosystemen aan te sturen. Audio-installaties van Sonos en Bose, ventilatie van Renson, ramen van Reynaers en VELUX, energiemonitoring van Smappee en warmtepompen van NIBE werden al in Niko Home Control geïntegreerd. Hiermee anticipeert Niko onder andere op de nieuwe uitdagingen in een veranderende energiemarkt.

Daar worden binnenkort heel wat gloednieuwe partners uit de HVAC-sector aan toegevoegd. Vanaf juli 2019 kan je met Niko Home Control ook verwarming en ventilatie van Mitsubishi, Duco, Atlantic, Vaillant, Bulex en Saunier Duval aansturen. Je zal de systemen kunnen koppelen aan voorgeprogrammeerde sferen zoals “alles-uit”, zodat ze niet onnodig energie verbruiken wanneer je klanten niet thuis zijn. Ook kunnen ze vanop afstand de verwarming inschakelen als ze vroeger thuis zijn, of op elk moment van de dag de luchtkwaliteit in hun huis checken.

Vanaf juli 2019 kan Niko Home Control ook met voice control van Amazon en Google worden aangestuurd. Zo kunnen je klanten binnenkort gewoon vragen aan Amazon Alexa of Google Home om hun huis in hun favoriete sfeer onder te dompelen, zonder dat zij er iets voor hoeven te doen.

Niko op Batibouw 2019

Zonder problemen digitale videofonie in huis halen

Zonder ingrijpende veranderingen kan je nu ook een videofoniesysteem met buiten- en binnenpost in de woning installeren op de bestaande bekabeling van een klassieke deurbel. Met een bijhorende controller wordt het systeem gemakkelijk op het internet aangesloten en zijn de videobeelden ook buitenshuis via de smartphone toegankelijk. Eenvoud en comfort staan centraal: er is geen programmering nodig, het systeem stelt zichzelf in. Ook online aansluiten kan zonder extra configuratie. Het design werd bekroond met een iF Design Award, in de categorie Building Technology.

De postbode komt een pakketje leveren en je klanten zijn niet thuis? Geen zorgen, ze krijgen een melding op hun smartphone en kunnen vanop afstand met hun bezoeker communiceren. Zo kunnen ze hem bijvoorbeeld vragen om het pakketje bij hun buurman langs te brengen. Of ze kunnen, in combinatie met een elektronisch slot, vanop afstand de deur openen voor hun bezoekers. Er stonden mensen aan de deur, maar ze hebben hen gemist? Geen probleem, met de digitale videofoon van Niko kunnen ze achteraf op hun touchscreen bekijken wie aan de deur heeft gebeld. En dat met haarscherp digitaal beeld, zonder analoge storingen en omzettingen. Het toppunt van slimme technologie.

Laden zonder adapter

Ook met de dubbele slimme USB-lader geeft Niko je de kans om je klanten de nieuwste snufjes aan te bieden. Met zijn laadvermogen van 3,5 A, laadt deze USB-lader elk toestel aan de meest optimale snelheid op. Binnenkort lanceert Niko ook een lader met zowel een type A- als een type C-aansluiting, waarmee elk mobiel toestel zonder adapter én met twee tegelijk kan worden opgeladen.

Dag en nacht verschil, met Niko dimmers

Wil je ervoor zorgen dat elke klant het thuis in een handomdraai extra gezellig kan maken? Voor je klanten die enkel ledverlichting in huis hebben, lanceert Niko een nieuwe tweedraads draaiknopdimmer. Die draaiknopdimmer voor ledlampen kan een belasting van 4 tot 200 watt aan, en is beschikbaar in alle Niko afwerkingen.

Voor klanten die met de energiezuinige, slimme verlichting van Philips Hue werken, heeft Niko een draadloze dimschakelaar gelanceerd, waarvoor geen batterijen nodig zijn. Met een druk op de knop kan hij lampen dimmen of voorgeprogrammeerde lichtsferen oproepen. Als installateur kan je het geheel makkelijk installeren met schroeven of dubbelzijdige plakband, en nadien configureren via de Philips Hue-app.

Waterdicht comfort, ook voor buiten

Met de lente opnieuw in zicht, komen er in het Niko Hydro gamma ook heel wat innovaties voor buitenshuis. Zo maakt de spuitwaterdichte sleutelschakelaar – verkrijgbaar in 10 en 16 A – het mogelijk om onder meer de garagepoort, de zwembadcover of het hek buiten te bedienen. Met een eenvoudige draai kan de stroomtoevoer aan- en uitgeschakeld worden, de sleutel kan op elk moment van het stopcontact weggenomen worden.

Daarnaast wordt het Niko Hydro gamma uitgebreid met een spuitwaterdicht fietsoplaadpunt. Daarmee speelt Niko in op de stijgende populariteit van elektrische fietsen. Zo kan dit fietsoplaadpunt, eventueel in combinatie met de sleutelschakelaar, makkelijk worden geïnstalleerd in kantoren, appartementsgebouwen, scholen of publieke plekken. Het groene deksel met fietslogo maakt meteen duidelijk waar de fiets kan worden opgeladen.

Alle Niko Hydro producten zijn makkelijk te installeren, en compatibel met elke Niko Hydro opbouw- en inbouwdoos, in wit, grijs en zwart

Ook interessant