Domotica

Legrand laat je praten met je huis

Legrand laat je praten met je huis
Legrand zet overtuigd in op de geconnecteerde woning. ‘Valena Next with Netatmo’ is de volgende troefkaart die wordt uitgespeeld om dat doel te realiseren.
Wat zou u denken van een draadloze oplossing die uw klassieke elektriciteitsinstallatie thuis vervangt door een geconnecteerde versie? Zonder de bestaande bekabeling te vervangen en met de flexibiliteit om bedieningen te plaatsen waar u dat wenst, wanneer u het wenst? Geloof het maar, dit is geen toekomstmuziek. Met ‘Valena Next with Netatmo’ ligt connectiviteit binnen handbereik: een functioneel, intuïtief systeem voor draadloos schakelen en gepersonaliseerde scenario’s. Kortom, controle over uw woning, waar u ook bent.

Legrand laat je praten met je huis
De geconnecteerde woning staat allang niet meer in de verre of zelfs nabije toekomst, maar is een project dat vandaag steen voor steen en in snel tempo wordt opgetrokken. Legrand legde mee de funderingen; de toestellen en systemen die werden ontwikkeld binnen haar Eliot-programma (Electricity Internet of Things) zijn geconnecteerd met een cloudservice en kunnen altijd lokaal of vanop afstand gebruikt en geraadpleegd worden.
‘Valena Next with Netatmo’ is zo’n nieuwe ontwikkeling.

Morgen geconnecteerd!

‘Valena Next with Netatmo’ maakt van elke klassieke elektriciteitsinstallatie thuis in geen tijd een geconnecteerd systeem. Geen aanpassingen aan de bestaande bekabeling nodig, geen software vereist. Wie kiest voor ‘Valena Next with Netatmo’, kiest voor draadloze, flexibele én betaalbare connectiviteit. Een intuïtief systeem dat, in combinatie met de gratis Home + Control app zorgt voor controle over de woning, thuis en vanop afstand. Scenario’s kunnen gepersonaliseerd worden, bedieningen kunnen op elk moment worden verplaatst en de geconnecteerde installatie kan in functie van budget of een veranderde gezinssituatie geleidelijk worden uitgebreid.

Makkelijk praten!

Dankzij ‘Valena Next with Netatmo’ is het makkelijk praten met de woning. Elke woning, want het systeem is niet alleen geschikt voor nieuwbouw. Het is ook perfect te integreren in geval van renovaties. Bestaande stopcontacten en schakelaars kunnen immers eenvoudig vervangen worden door de geconnecteerde versies uit dit nieuwe gamma. En het goede nieuws is … dat gaat snel en gebruiksvriendelijk. Bedienen gebeurt via schakelaar, applicatie op de smartphone of tablet en ook de sturing via een vocale assistent (Siri, Google assistant en Amazon Alexa) is standaard aanwezig.

Up-to-date met intuïtieve app

Met de Home + Control App - gratis beschikbaar in Google Play en de App Store - worden verlichting, rolluiken en stopcontacten gestuurd. Dat verloopt bijzonder intuïtief; alle ruimtes in het systeem en de gerelateerde scenario’s kunnen makkelijk worden ingesteld en zijn snel op te roepen. De applicatie toont overzichtelijk de aan/uit-status in elke kamer, visualiseert het energieverbruik per aangesloten toestel en geeft alarmmeldingen, bijvoorbeeld wanneer de verlichting te lang blijft branden of wanneer er al twee uur geen verbruik werd opgetekend bij de koelkast.

Legrand laat je praten met je huis

Ook interessant