Domotica

Batibouw 2019: De geconnecteerde woning staat centraal

Batibouw 2019: De geconnecteerde woning staat centraal
Smarther
Op Batibouw 2019 trekt Legrand Group Belgium resoluut de kaart van de geconnecteerde woning. Met de oplossingen die er worden gepresenteerd speelt het bedrijf eens te meer zijn grote troef uit: intuïtieve, easy technologie in een elegant design. Eliot zit mee aan tafel: alle oplossingen voor de geconnecteerde woning creëren een meerwaarde op vlak van functionaliteit, informatie en interactie. Het product in de kijker is Valena Next with Netatmo, het eerste volledig geconnecteerde schakelmateriaal op de markt.

Vier pijlers

De geconnecteerde woning staat allang niet meer in de verre of zelfs nabije toekomst, maar is een project dat vandaag steen voor steen en in snel tempo wordt opgetrokken. Legrand Group legde mee de funderingen; de toestellen en systemen die werden ontwikkeld binnen haar Eliot-programma zijn geconnecteerd met een cloudservice en kunnen altijd lokaal of vanop afstand gebruikt en geraadpleegd worden.

De BTicino-stand op Batibouw is opgebouwd rond vier pijlers: comfort, veiligheid, energie en entertainment.

Valena Next with NetatmoBinnen het thema comfort presenteert Legrand Valena Next with Netatmo. Deze oplossing maakt van elke klassieke elektriciteitsinstallatie een geconnecteerd systeem zonder dat daarvoor ook maar de minste aanpassing moet gebeuren aan de bestaande bekabeling of enige software moet worden geïnstalleerd. Wie kiest voor Valena Next with Netatmo, kiest voor draadloze, flexibele én betaalbare connectiviteit. Een intuïtief systeem dat, in combinatie met de gratis Home + Control app zorgt voor controle over de woning, thuis en vanop afstand. Scenario’s kunnen gepersonaliseerd worden, bedieningen kunnen op elk moment worden verplaatst en de geconnecteerde installatie kan in functie van budget of een veranderde gezinssituatie geleidelijk worden uitgebreid.

Classe 300 is de geconnecteerde videofoon van BTicino die bijdraagt aan meer veiligheid in en om het huis. Deze binnenpost haalt het beste uit het vertrouwde BTicino-tweedraadssysteem en de koppeling naar de smartphone. Is de eindgebruiker thuis connecteert de videofoon met het lokaal netwerk via Wi-Fi. Een cloudservice zorgt via de router en het 3/4G-netwerk voor verbinding buitenshuis. Zo weten bewoners altijd en overal wie aan de voordeur staat, of ze nu thuis zijn of niet.

Ook bij Smarther, de slimme thermostaat van BTicino met geïntegreerde Wi-Fi, is van complexiteit geen sprake. Dankzij de intuïtieve bediening volstaat het de thermostaat aan te raken om de verwarming of koeling te activeren of aan te passen. Het toestel biedt continue connectiviteit in een modern design. Voor een slim verwarmingsbeheer - en dus zuinig energieverbruik - kunnen programma’s op maat worden ingesteld in enkele eenvoudige stappen. Daarvoor is er de applicatie, die de temperatuur lokaal of vanop afstand stuurt via de smartphone. Energieverbruik meten en beheren? Dat kan in alle veiligheid via de BTicino Cloud.

Het muziekdistributiesysteem NUVO zorgt voor de beste geluidskwaliteit in alle kamers van de geconnecteerde woning. Het systeem wordt verbonden met het netwerk via Wi-Fi of kabel. De NUVO® app voor smartphone en tablet is eenvoudig te bedienen en stuurt intuïtief de players en luidsprekers aan, waar in huis die zich ook bevinden. Entertainment van de bovenste plank met dit systeem, dat compatibel is met digitale muziekservices, internetradio’s en de persoonlijke muziekbibliotheken van de bewoners in het netwerk.

Het muziekdistributiesysteem NUVO
NUVO

Ontdek de geconnecteerde woning op de Batibouw-stand van BTicino (hal 9, stand 9206). Welkom van 21 februari tot 3 maart 2019 in Brussels Expo.

Ook interessant