Dakramen bedienen met je stem of met één druk op de knop

3 juli 2018 Bron: Velux
Dakramen bedienen met je stem of met één druk op de knop
Dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis: Velux Active with Netatmo is het eerste smarthome-systeem dat de luchtkwaliteit in huis reguleert met hightech sensoren en weer-apps. Dakramen, raamdecoratie en rolluiken zijn door de connectie met de Apple HomeKit ook voor het eerst spraakgestuurd te bedienen.

Slimme sensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem om dakramen en lichtkoepels te openen of te sluiten – alles zonder tussenkomst van de bewoner. Voor nog meer gemak biedt Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent Siri uitkomst: Velux Active is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple.

Minder warmte of vocht in huis

“Wij zijn benieuwd hoe consumenten deze nieuwste smarthome-innovatie ontvangen,” vertelt Dennis Herremans, product manager bij VELUX Nederland. “Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder.”

Het smarthome-systeem is zo geprogrammeerd dat dakramen automatisch opengaan om het huis te ventileren wanneer dat nodig is. Het apparaat kan ook rolluiken en buitenzonweringen sluiten om oververhitting in huis te voorkomen. Het Velux Active systeem vergelijkt de situatie in huis met de weersverwachtingen en berekent of het openen of sluiten van ramen, raamdecoratie of zonwering het binnenklimaat verbetert. Regent het? Geen probleem: de regensensor in het VELUX INTEGRA® dakraam bepaalt óf het raam geopend kan worden.

Velux Dakramen bedienen met je stem of met één druk op de knop

Eenvoudige zorgeloze bediening vanuit de luie stoel

Velux Active werkt met een bedieningsapp voor iOS en Android. Dankzij deze apps kan de consument dakramen, raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken monitoren en bedienen met een paar tikken op zijn smartphone. De koppeling met Apple HomeKit stelt gebruikers in staat thuis of op afstand hun binnenklimaat te beheren met hun iPhone, Ipad, Apple Watch, Apple TV en HomePod.

“Velux Active is het resultaat van twee fantastische technologieën,” vertelt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo. “Kwalitatief hoogwaardige VELUX dakramen en de expertise van Netatmo komen samen in dit gebruiksvriendelijke, praktische product en de bijbehorende apps. Dankzij de automatische bediening van dakramen en zonweringen kunnen we een groot verschil maken voor het binnenklimaat in woningen, zonder dat gebruikers zich daar zorgen over hoeven te maken. Deze oplossing met slimme sensoren is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar én stimuleert het welzijn van de consument.”

Van slim naar gezond

“De meeste mensen onderschatten fors hoeveel invloed de kwaliteit van binnenlucht heeft op hun gezondheid en welzijn,” legt Herremans uit. “Die lucht is net zo belangrijk als ons dagelijkse voedsel en het water dat we drinken. Een gemiddelde volwassene ademt elke dag zo’n 15.000 liter lucht in en brengt tot 90% van zijn of haar tijd binnen door. Zorg voor een goed binnenklimaat draait dus om veel meer dan comfort alleen. Dat is waar onze nieuwe smarthome-oplossing voor zorgt.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo