Recordaantal inschrijvingen voor VELUX Award 2018

2 mei 2018 Bron: Velux
Recordaantal inschrijvingen voor VELUX Award 2018
Een recordaantal van 3318 teams heeft zich dit jaar aangemeld om mee te dingen naar de International VELUX Award (IVA). De competitie is de grootste wedstrijd voor architectuurstudenten in zijn soort. De teams strijden voor een prijzenbedrag van maximaal € 30.000 en de kans om hun daglichtprojecten te presenteren aan een jury met internationaal gerenommeerde architecten tijdens het World Architecture Festival eind november in Amsterdam.

"We zijn zeer verheugd dat zoveel teams zich deze keer hebben aangemeld voor de competitie", zegt programmamanager van de IVA, Per Arnold Andersen van de VELUX Groep. "Met een recordaantal deelnemende universiteiten en landen, verwachten we dat de concurrentie tussen de daglichtprojecten groot zal zijn."

De International VELUX Award is een tweejaarlijkse competitie die architectuurstudenten wereldwijd uitnodigt om de rol van daglicht te beschouwen als een altijd relevante bron van licht, energie en welzijn. Het doel is om de rol van daglicht in gebouwenontwerpen binnen de architectuuropleidingen te versterken en om hierover in gesprek te gaan met toekomstige architecten.

"Ruim 3000 teams van architectuuropleidingen en universiteiten uit 102 verschillende landen, waarvan 15 uit Nederland, zijn klaar om hun projecten verder uit te werken voor de competitie. De studententeams nemen het in vijf regio’s tegen elkaar op met ideeën over daglicht in de architectuur en door het bedenken van daglichtstrategieën en – oplossingen voor de toekomst," vertelt Per Arnold Andersen.

Gerenommeerde jury evalueert projecten

Studententeams die zich geregistreerd hebben dienen vóór 15 juni 2018 hun uiteindelijke project in te dienen in een van de twee categorieën: ‘Daylight in buildings’ of ‘Daylight investigations’. In juni selecteert de jury twee winnaars uit ieder van de vijf Union of Architects regio’s; West-Europa, Oost-Europa en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië en Afrika. De winnaars worden uitgenodigd om hun projecten persoonlijk aan de jury te presenteren tijdens het World Architecture Festival dat eind november plaatsvindt in Amsterdam. Hier kiest de jury één globale winnaar uit elk van de categorieën. De jury zal ook nog aparte prijzen uitreiken aan studenten die een innovatief gebruik van VELUX producten demonstreren.

De jury bestaat dit keer uit de internationaal befaamde architecten Carme Pigem (ES), Rick Joy (VS), Saša Begoviæ (HR) en Li Hu (CH). Martin Pros Jepsen, de vicepresident van het VELUX Innovation Centre vertegenwoordig de VELUX Groep.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo