Buitenschrijnwerk

Velux koepel gebogen glas wint prestigieuze iF design award

Velux koepel gebogen glas wint prestigieuze iF design award
De Velux lichtkoepel met het innovatieve CurveTech design is bekroond met een prestigieuze iF design award 2018 in de categorie Building Technology. Dit baanbrekende product overtuigde de 63-koppige jury van onafhankelijke, internationale experts met zijn visueel aantrekkelijke, functionele en technologisch geavanceerde ontwerp.

De toonaangevende Velux koepel gebogen glas is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. Door deze innovatieve bolling van het glas stroomt water eenvoudig weg, waardoor de koepel geschikt is voor volledig platte (0-graden) daken. Het stijlvolle ontwerp is daarnaast perfect voor installatie in zichtbare delen van woon- en kantoorgebouwen en ideaal voor architecten, aannemers en huiseigenaren die hoge eisen stellen aan esthetiek en design.

"Met dit gebogen glasontwerp wilden wij de lichtkoepel opnieuw uitvinden en een uitzonderlijke combinatie van ontwerp en functionaliteit bieden", zegt Jolanda de Gooijer, Product Groep manager van Velux Nederland. "We zijn dan ook zeer verheugd met de iF design award, die erkent dat we ons doel hebben bereikt."

Hoge kwaliteit en innovatief design

De koepel gebogen glas heeft door de hybride opbouw een veel hogere energie-efficiëntie en regengeluidreductie dan vergelijkbare producten en komt in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De ventilerende Integra koepel gebogen glas zorgt in combinatie met verschillende bijpassende raamdecoratie- en zonweringsproducten tevens voor een gezond binnenklimaat onder het platte dak.

Velux CurveTech lichtkoepel

Over de iF design award

Al 65 jaar is de iF design award een wereldwijd erkend handelsmerk voor uitmuntende ontwerpen. Met 6.402 inzendingen uit 54 landen heeft de iF design award in dit jubileumjaar een recordaantal inzendingen ontvangen. Nooit eerder zijn zoveel producten en ontwerpen in de competitie opgenomen.

Ook interessant