De ene hypotheek is de andere niet: Investeren in je droomhuis

2 november 2022 Bron: Bouw & Wonen
De ene hypotheek is de andere niet: Investeren in je droomhuis
Ieders situatie is anders. Waar de n in loondienst werkt en het heeft geschopt tot een managementfunctie en daar naar betaald wordt, daar is de andere een inmiddels succesvol freelancer, na een paar jaar van ploeteren voor een paar centen. Zoals gezegd hangt zon succes vaak samen met een verhoging van het inkomen. Ook de levensstandaard kan omhoog, wanneer je dat wenst. Maar misschien hou je juist van de eenvoud en richt je je liever op beleggen en investeren. Daarover gesproken, als je om je heen kijkt in je woning besef je je misschien dat je nu de mogelijkheid hebt om te verbouwen of zelfs te verhuizen. Want in tegenstelling tot je geld in een oude sok stoppen of er een nieuwe en dure auto van te kopen, is investeren in je woning wel verstandig.

Hypotheek advies

Natuurlijk, soms wint plezier het tijdelijk van verstand. Heb je hard gewerkt voor je vermogen dan mag je daar ook van genieten. Voor de echt grote aankopen, zoals een huis, is het altijd verstandig goed advies aan te vragen. Belastingtechnisch kan het verstandig zijn een hypotheek op je woning te hebben, hoe klein ook. Van Lanschot adviseert je hierin. Heb je veel eigen vermogen? Dan laat je ook vermogensbeheer doen bij deze specialisten, alles onder n dak. Doe je dat, dan krijg je een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente. Dan kan per jaar honderden euros schelen. Dat is met de stijgende energieprijzen anno 2022 meer dan welkom. Gelijk je woning isoleren of zoeken naar een woning met energielabel A? Ga de mogelijkheden af en doe je portemonnee een plezier.

Richt je op de toekomst

Gezien de veranderende woningmarkt, stijgende rentes die invloed hebben op de hypotheekrente en veranderende wetgeving is het sowieso verstandig dit aan professionals over te laten. Het bespaart jou veel hoofdbrekens en ergernissen. Je houdt liever de focus op wat je wilt gaan doen met je huis en welke klussen je straks wel of niet gaat uitbesteden. Ben je niet alleen, maar heb je nog een partner en eventueel kinderen? Dan moet je rekening houden met hun wensen en ideen. Kinderen worden groot. Ga je daar enkele kamers voor aanpassen of hou je er alvast rekening mee bij het uitkiezen van een ander huis? Dat soort vragen kan alleen jij beantwoorden, waarbij je steeds wijzer wordt door het advies dat je inwint.

Uniek

Ieder zijn vak, wordt wel eens gezegd. Dat is zeker een waarheid die betrekking heeft op de regelgeving afgezet tegenover het daadwerkelijke bouwen van een huis. Bij Van Lanschot weten ze dat. Jouw situatie is uniek en daar moet je hypotheek op aan sluiten. Een externe partij die met je meedenkt. Op basis van je salaris of je inkomsten uit onderneming, bonussen en dividend, maar ook je vermogen, berekent men je hypotheek en komt je droomhuis dichtbij. Voor je het weet geniet je in je nieuwe omgeving.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo