Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   27 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 27 september regent het aanvankelijk nog over het oosten van het land, elders is het overwegend droog met opklaringen. Overdag vallen er buien, de meeste aan zee. Een lokale donderslag is mogelijk. Af en toe zijn er enkele korte opklaringen. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden rond 50 km/h en 60 km/h aan zee.

Vannacht trekt een gestructureerde buienlijn vanaf het westen door het land. Een lokale donderslag is nog steeds mogelijk. Later op de nacht blijft de kans op buien aanwezig. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden aan zee. De wind is matig en aan zee alsook op de Ardense Hoogten vrij krachtig uit zuidwest.

Zaterdag blijft het wisselvallig en wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met vanaf het zuidwesten buien. We halen maxima van 13 graden in Hoog-BelgiŽ tot 18 graden in Vlaanderen. Het waait stevig met een vrij krachtige tot aan de kust mogelijk een krachtige zuidwestenwind. Rukwinden rond 60 km/u.

Zondag trekt een regenzone van west naar oost doorheen het land en verwachten we regelmatig regen of buien en veel wind, vooral na de middag. Een lokale donderslag is mogelijk. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige en tijdelijk zeer krachtige wind uit zuidwest, tegen de avond ruimend naar westzuidwest met rukwinden rond tot 70 ŗ 80 km/h en aan zee lokaal tot 90 km/h.

Maandag is het nog licht wisselvallig met enkele buien, maar ook vaak droge momenten. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. De wind is matig uit westelijke richtingen.

Dinsdag trekt een Atlantische storing over het land met regen en soms felle buien. We krijgen maxima van 14 tot 19 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Woensdag wordt het fris en wisselvallig met enkele buien. Het wordt gevoelig koeler met maxima in het centrum van amper 14 ŗ 15 graden. Donderdag wordt het wisselend bewolkt en blijf het overwegend droog. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo