Tuin

Tuintips voor een perfecte tuin in de tweede week van juli

Tuintips voor een perfecte tuin in de tweede week van juli
Wie niet op vakantie gaat, kan nu volop genieten van de tuin, die waarschijnlijk zijn hoogtepunt bereikt. In de zomermaanden maakt de blauweregen talrijke, sterk uitgroeiende zijtakken. Deze kun je inkorten of tot bij de stam wegsnoeien, afhankelijk van de gewenste vorm van de Wisteria. Hiermee stimuleer je de vorming van bloemknoppen voor het volgende jaar. Blauweregen kan ook worden gevormd tot een kleine boom op stam.

Courgettes moet je oogsten als ze nog jong en mals zijn, want dan hebben ze de meeste smaak. Naast het oogsten van groenten uit eigen tuin, kun je nu ook diverse groenten en kruiden zaaien.

Verder is het belangrijk om het gazon goed te verzorgen, vooral omdat het in de zomer veel te verduren heeft door spelende kinderen, barbecues, een zwembadje, voetballen of kubben. Bemest je gazon aan het begin van de zomer bij temperaturen onder de 25 graden voor het beste resultaat.

Onkruid groeit weer volop, dus zorg ervoor dat je het op tijd verwijdert om je tuin netjes te houden.

Na de lange regenperiode is het ook een goed moment om de tuinmeubelen weer eens schoon te maken, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.

Lees meer tuintips in de Bouw & Wonen tuin rubriek!