Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 22 mei is het eerst nog vrij zonnig met aanvankelijk kans op nevel. Vrij snel echter, lokaal wellicht reeds vanaf de middag, ontstaan er stapelwolken met buien en onweer. Sommige van de traagbewegende onweersbuien kunnen plaatselijk veel neerslag veroorzaken en mogelijk ook hagel. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust en tot 26 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit noord of uit veranderlijke richtingen.

Vannacht is er lokaal eerst nog kans op een bui. Er komen opklaringen met later mogelijk nevel en mist. De minima schommelen rond 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum. De noordelijke wind waait zwak in het binnenland en matig aan de kust.

Woensdagvoormiddag is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het is meestal droog maar de kans op een bui blijft aanwezig. Overdag wordt het overal opnieuw onstabiel met buien en onweer. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. Aan de kust is de noordoostenwind matig.

Ook donderdag wordt een wisselvallige dag. In de voormiddag krijgen we lokale regenbuien. In de namiddag en 's avonds worden de buien talrijker en actiever en gaat het soms ook onweren. Plaatselijk verwachten we flink wat neerslag. Het is nog steeds vrij warm met maxima van 18 tot 24 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. Aan de kust wordt hij stilaan matig uit het noordoosten.

Vrijdag wordt het mogelijk minder onstabiel en verdwijnt de onweersneiging. Er vallen dan eerder nog een paar lokale buien of het blijft in bepaalde streken zelfs droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost. Aan de kust klimt het kwik niet hoger dan 19 graden onder invloed van een noordelijke zeebries.

Tijdens het weekend en maandag wordt het warm tot zeer warm met zaterdag maxima tot 27 graden en daarna tot 28 graden. Een groot deel van de dag is het vrij zonnig, maar op het einde van de dag bestaat nog steeds de kans op warmteonweer. De wind waait meestal zwak uit oostelijke richtingen.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo