Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 15 april krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, eerst zon, later de vorming van stapelwolken. Het ochtendgrijs lost sneller op in het oosten dan in het westen. Aan de Westkust blijft het mogelijk tot de avond grijs en fris. De maxima schommelen tussen 17 graden aan de Oostkust en 24 graden in het centrum. Aan de Westkust blijven de temperaturen mogelijk steken bij 12 graden. De wind wordt geleidelijk matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee waait er een matige noordelijke wind.

Vanavond en vannacht blijft het droog met eerst brede opklaringen. Later in de nacht drijft er meer bewolking over het land vanaf het noorden. Het westen van het land krijgt waarschijnlijk opnieuw te maken met nevel en laaghangende bewolking vanaf de Noordzee. De minima liggen tussen 8 graden in de Oostkantons en 13 graden in de Noorderkempen. De wind wordt zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Aan de kust blijft hij matig.

Woensdag wordt het onstabiel. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die in het centrum en het oosten kunnen uitgroeien tot buien met kans op onweer. In het westen van het land blijft het waarschijnlijk droog en krijgen we tussen de wolken door nog zonnige perioden. De maxima liggen tussen 15 graden aan zee en 22 graden in de Kempen. Er staat een matige noordenwind die aan zee aanwakkert naar vrij krachtig tot soms krachtig.

Donderdag en vrijdag wordt frisse en vochtige Noordzeelucht over onze streken aangevoerd met over het algemeen veel bewolking en soms enkele opklaringen. Overdag blijft het grotendeels droog maar in de nacht van donderdag op vrijdag kan er in het oosten tijdelijk wat lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 12 of 13 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit noordelijke richtingen.

Ondanks de nabijheid van een hogedrukgebied zou een hoogtelaag tijdens het weekend en begin volgende week toch af en toe kunnen zorgen voor enkele buien. Zaterdag overweegt de bewolking en wordt het niet warmer dan 17 of 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest. Zondag en maandag ruimt de stroming meer naar noordoost, komt er meer ruimte voor zon en gaan de temperaturen in stijgende lijn.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo