Wat is het beste tarief voor jouw hypotheeklening?

  BE   Bron: Hypotheek.be
Wat is het beste tarief voor jouw hypotheeklening?
Wil je een huis kopen of verbouwen? Je woonlening herfinancieren? Je ex-partner na de scheiding uitkopen? Een overbruggingskrediet nodig? Telkens opnieuw vraag je jezelf af wat het best mogelijke tarief is voor jouw hypothecair krediet. Wel, je leest het hier!

Het beste tarief voor een woonkrediet bestaat jammer genoeg niet …

Er is niet zoiets als het beste tarief voor een hypothecair krediet. Dat hangt immers samen met jouw persoonlijke situatie. Je kan geen twee kredietdossiers met elkaar vergelijken. Elk dossier heeft zijn eigen karakteristieken. Bovendien vind jij het tarief van je buurman misschien best duur, terwijl hij het goedkoop vindt ... Erg relatief dus allemaal.

Het beste tarief zit zelfs tussen je oren

Letterlijk, want je hoort tarieven van vrienden, of collega’s! Of op radio of TV wordt ook al met percentages gegoocheld. Maar hoe moet je die informatie interpreteren? Zijn de genoemde tarieven echt wel de voordeligste? Hoe ga je dat beoordelen?

Jouw persoonlijk tarief

Vooraleer je een concreet tariefvoorstel voor je hypothecaire lening ontvangt, stelt je kredietbemiddelaar je heel wat vragen. Op die manier wil hij een beeld krijgen van je persoonlijke en financiële situatie en jouw verwachtingen. Dit alles stelt hem in staat om op zoek te gaan naar een oplossing die perfect bij jou past.

Het spreekt dan ook voor zich dat je op alle vragen best eerlijk antwoordt. Verzwijg je bepaalde dingen, dan krijg je mogelijk een kredietvoorstel dat niet helemaal aansluit bij jouw behoeften of verwachtingen. En dat wil je natuurlijk helemaal niet …

Je kredietbemiddelaar zal voor jou het onderste uit de kan proberen halen, maar toveren kan hij uiteraard niet. Jouw profiel is wat het is. Je kredietbemiddelaar probeert de best mogelijke kredietoplossing te vinden op maat van jouw profiel. Hij beslist niet over de toekenning en over het tarief van je hypothecair krediet. Dat gebeurt door de kredietverstrekker. Je kredietbemiddelaar stelt wel jouw kredietdossier samen en verdedigt je belangen bij de kredietgever. Daarna bekijken een kredietanalist en een kredietcomité jouw dossier verder en beslissen zij finaal of je een lening krijgt en tegen welk tarief.

Goedkoop is niet altijd … goedkoop

Je kredietbemiddelaar gaat voor jou zoeken naar de beste oplossing, en dat is niet noodzakelijk het goedkoopste. Het is het meest gepaste woonkrediet, maatwerk dus!

Een kredietmakelaar zal je uiteraard uitleggen welke voordelen de oplossing biedt die hij je voorstelt. Heb je nog bijkomende vragen, dan zal hij die zeker beantwoorden. Het is belangrijk dat je perfect weet welk engagement je aangaat met je hypothecair krediet en wat de voorwaarden zijn. Hoop je op een hypothecaire lening met een waanzinnig lage rentevoet? Bedenk dan dat de voorwaarden wellicht navenant zullen zijn, zodat dit ultragoedkope tarief bij nader order toch niet zo voordelig blijkt te zijn …

Heb je vragen over het tarief van een hypothecaire lening?

Dan kan je steeds terecht bij specialisten, zoals kredietbemiddelaar Auxifina. Maak meteen een afspraak bij een kredietspecialist van Hypotheek.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo