Waarom passeer je best via een onafhankelijke kredietbemiddelaar voor je woonlening?

  BE   9 maart 2021 Bron: Credishop
Waarom passeer je best via een onafhankelijke kredietbemiddelaar voor je woonlening?
Hoe sta jij tegenover onafhankelijk advies over je woonlening? Deze vraag kwam een tijdje geleden voor in een poll op onze website. Wat bleek? 95% van de respondenten antwoordde volmondig Ďjaí. Waarom is het advies van een onafhankelijke kredietbemiddelaar zo belangrijk en waar is jouw voordeel?

Onlangs voerde Credishop onder de bezoekers van onze website een onderzoek naar wat de Belg belangrijk vindt bij het afsluiten van een hypothecaire lening. Iedereen weet dat je een woonlening kunt afsluiten bij een bankier. Maar weinigen kennen ook de piste van een onafhankelijke bemiddelaar in kredieten. Die bekijkt voor jou welke oplossingen mogelijk zijn op de markt en gaat voor jou op zoek naar de best mogelijke deal. Wat mag je van zo een kredietmakelaar verwachten?

Een kredietoplossing op maat

Je bank zal je ongetwijfeld ook een voorstel kunnen doen voor je woonlening. Maar zij kunnen enkel kiezen uit de eigen producten. Wijkt jouw vraag af van een standaardoplossing, dan is de kans klein dat je verder geholpen kunt worden. Het houdt met andere woorden voor je op.

Dat is anders bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Een kredietmakelaar werkt met verschillende kredietverstrekkers en banken samen en zal voor jou echt op zoek gaan naar het krediet dat perfect aansluit bij jouw verwachtingen en behoeften.

Voldoe je niet aan de voorwaarden van de ene kredietverstrekker, dan kan je misschien wel voldoen aan de voorwaarden van een andere. Dit zal een kredietmakelaar voor je uitzoeken. De kans op een oplossing wordt zo groter.

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar beroep te doen op een kredietmakelaar omdat je een specifieke vraag hebt. Neen, je kan altijd beroep doen op een bemiddelaar in kredieten. Hij kan immers voor jou de voorstellen van meerdere kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Dat is immers niet zo eenvoudig, want om alle details van een hypothecair krediet met elkaar te vergelijken, heb je al enige financiŽle kennis ťn veel tijd nodig. Je kredietbemiddelaar doet dit graag in jouw plaats. Makkelijk toch?

Begeleiding van A tot Z

Dit alles maakt ook dat een kredietbemiddelaar echt naar je luistert. Hij maakt tijd voor je vrij en begeleidt je doorheen het volledige proces van jouw kredietaanvraag: van het kennismakingsgesprek over de simulatie tot de aanvraag en ondertekening van alle kredietdocumenten. Heb je op een bepaald moment vragen of is er iets niet duidelijk? No problem, je kredietbemiddelaar beantwoordt met plezier al je vragen.

Wil je meer weten over de service van een onafhankelijk kredietbemiddelaar? Maak meteen een afspraak om je plannen te bespreken.

Je moet geen bijkomende producten afnemen

Een bank zal meestal een gebundelde verkoop aan je voorstellen. Hiermee bedoelen we dat de bank je ook zal vragen om bijkomende producten te onderschrijven, zoals een zichtrekening, brandverzekering of schuldsaldoverzekering. Enkel zo ga je een korting op je woonkrediet kunnen bekomen. Dat klinkt mooi, maar er zit een stevige adder onder het gras. Twee zelfs. Ontdek hier waarom een kredietmakelaar voor je woonkrediet onmisbaar is.

Bovendien is het ook gewoon niet handig om van bank te moeten veranderen. Je wil die administratieve rompslomp liever niet.
Bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar ben je volledig vrij om je verzekeringen af te sluiten waar je dat wenst. Ook moet je geen nieuwe favoriete bankapp installeren. Alles blijft zoals het is.

Snel en makkelijk bereikbaar

Een onafhankelijk kredietbemiddelaar zoals Credishop beschikt over kantoren in het hele land. Zo kan je altijd wel in een kantoor in jouw regio terecht. Onze mensen komen ook bij jou langs als je dat verkiest. Ook langs digitale weg zijn we snel en eenvoudig bereikbaar. Met andere woorden, je kan ons bereiken op de manier die jij het beste vindt.

Het is gratis!

Wat kost de ondersteuning van een onafhankelijk kredietbemiddelaar je dan? Wel, helemaal niks! Je kredietbemiddelaar wordt voor zijn werk vergoed door de kredietgever waar jij jouw lening bij afsluit. Jijzelf geniet dus kosteloos van de service van je kredietbemiddelaar.

Wil je graag een afspraak maken met een onafhankelijk kredietbemiddelaar? Neem dan snel contact op met het Credishop-kantoor in jouw regio!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo