Vakantiewoning in Turkije, denk ook aan een visum

25 november 2019 Bron: Bouw & Wonen
Vakantiewoning in Turkije, denk ook aan een visum
Iedereen droomt wel eens van een mooie vakantiewoning in een land waar het klimaat lekker zacht is. Maar heeft u Turkije al eens overwogen? Het is een mooi, warm land met een rijke cultuur en vriendelijke inwoners. In dit artikel bespreken we waarom u zou moeten kiezen voor een vakantiewoning in Turkije en waar u rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld verplicht een visum aan te vragen om naar Turkije te reizen, maar dit is een formaliteit die u vooral niet moet tegenhouden.

Waarom zou u kiezen voor Turkije als vakantiebestemming?

De meest voor de hand liggende reden om te reizen naar Turkije is uiteraard de zon. Aan de Turkse Riviera schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar. Een zomervakantie geeft dus altijd een zongarantie. Een andere reden is uiteraard de portemonnee. Reizen naar Turkije zijn relatief voordelig. Ook het verblijven in Turkije is goedkoop. Zowel voor eten buitenshuis als voor de dagelijkse inkopen ben je een pak goedkoper af dan thuis. Bovendien zit het in de cultuur dat je mag afdingen. Leuk voor wie daar graag een sport van maakt! Turkije is een land vol traditie en een heerlijke rijke cultuur. Er zijn de mooiste stranden te vinden en er is ook prachtige natuur. Je vindt er heel lekker eten, je kan er heerlijk ontspannen in een Turks bad of hamam en de mensen zijn er uitermate vriendelijk en gastvrij.

Toerisme in Turkije

Volgens Wikipedia stond Turkije wereldwijd op de 6e plaats inzake bezoekersaantallen. Dit is uiteraard geen toeval. Je kan deze 30 miljoen bezoekers geen ongelijk geven. Alleen de culturele hoofdstad Istanboel kreeg in 2009 zo’n 7 miljoen bezoekers. Andere trekpleisters zijn Konya, Izmir en Ankara.

Waarom investeren in een Turkse vakantiewoning?

Het aankopen van een vakantiewoning is een investering die je om 2 redenen kunt overwegen. Je zou het zuiver als vakantiewoning voor eigen gebruik kunnen beschouwen of als investering in onroerend goed. Onroerend goed in Turkije in het bijzonder heeft een uitstekende prijs per vierkante meter. Huizenprijzen in Antalya bijvoorbeeld beginnen vanaf 30.000 Euro. Dit geeft uitzicht op een lucratieve lange termijn investering. Het kopen van een eigendom in Turkije is eenvoudiger dan ooit tevoren. Van het kiezen van uw droomhuis tot het ondertekenen van de eigendomsbewijzen neemt ongeveer 1 week in beslag. U kunt zich hier uiteraard best in laten begeleiden door experten. Er is een heel divers aanbod op de vastgoedmarkt in Turkije. Of u een tweedehands woning wenst of een nieuwbouwproject, alle is mogelijk. Het aanbod gaat van studio’s tot villa’s. Iedereen kan er dus zijn gading vinden.

Visum voor Turkije aanvragen

Omdat Turkije geen lid is van de Europese Unie, moet u verplicht een visum voor Turkije aanvragen. Maar laat dat u vooral niet tegen houden. Het is een formaliteit die makkelijk in orde te brengen is. U kunt dit best vooraf al in orde brengen, zodat u problemen ter plaatse kunt vermijden. Het aanvragen zelf kunt u best online doen en duurt maar 5 minuten. Het visum wordt meestal binnen drie dagen geleverd. Vertrekt u vandaag of morgen al naar Turkije? Dan kunt u beter een spoedaanvraag indienen. Deze wordt direct verwerkt en het visum wordt gemiddeld na 14 minuten al toegekend. Op het onderstaande filmpje kun je zien hoe dit in zijn werk gaat.


Reizen naar Turkije

Turkije is makkelijker dan ooit te bereiken. Of u nu kiest om per vliegtuig, ter land of via zee te arriveren, Turkije heeft een uitgebreid transportnetwerk dat het reizen naar- en vanuit uw eigen land gemakkelijk maakt. Miljoenen zijn geďnvesteerd in luchthavens door het hele land en luchtvaartmaatschappijen zoals Turkse luchtvaartmaatschappijen hebben het hele jaar door frequente vluchtschema's. Tijdens de zomer zijn er regelmatige veerdiensten naar alle Griekse eilanden zodat u ook nog leuke uitstapjes kunt maken.

Conclusie

Om het allemaal even samen te vatten, waarom zou u kiezen voor een vakantiewoning in Turkije? Het is een land met vele bezienswaardigheden, een mooie cultuur en een zacht klimaat. Het aankoopproces voor een woning in Turkije is heel eenvoudig en de kosten voor het levensonderhoud zijn er veel lager dan bij ons. Vergeet echter niet te denken aan het tijdig aanvragen van een visum, zodat u optimaal kunt genieten van uw investering en uw vakantie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo