Second Home

Nu is het moment om te investeren in Turks vastgoed

Nu is het moment om te investeren in Turks vastgoed
De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen. Denk je eraan om te investeren in een tweede verblijf? Dan is Turkije een slimme zet!

Dalende prijzen Turks vastgoed

Uit cijfers van het Turks statistisch instituut TurkStat blijkt dat de woningverkopen aan buitenlanders in juli 2018 stegen met 65% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt doordat de euro steeds meer Turkse lira waard is. De meeste kopers zijn afkomstig uit het Midden-Oosten. Nu de prijzen dalen, hebben ook steeds meer Europeanen interesse. Woningen zijn vandaag 15 tot 20 procent goedkoper dan in het begin van 2018.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Turkije aangenaam vakantieland

Normaal is er weinig vraag van Belgen en Nederlanders naar Turks vastgoed, onder andere door de verstoorde diplomatieke relaties. Maar de daling van de lira trekt nu logischerwijs veel buitenlandse kopers aan. Buitenlanders hebben vaak een vertekend beeld van Turkije, waardoor ze het niet aandurven om te investeren in een vakantiewoning. Het is nochtans een aangenaam vakantieland. Er is 3.000 km kustlijn, prachtige bergen, je kan skiën, je kan lekker uit eten gaan voor een appel en een ei. Investeren in onroerend goed in Turkije is momenteel een slimme zet. Uiteraard moet je voorzichtig en selectief zijn want Turken blijven meesters in het onderhandelen.

Ook interessant