Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!

25 september 2017 Bron: Second Home Expo
Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!
In Turkije valt zoveel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Het land heeft een prachtige natuur en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Denk je eraan om te investeren in een tweede verblijf? Dan is Turkije een slimme zet, zeker ook door de gunstige prijzen.

Prachtige natuur

Voor veel toeristen is Turkije vooral zon, zee en strand. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Het is 25 keer groter dan BelgiŽ, wat betekent dat er een grote diversiteit is qua natuur. Turkije heeft niet alleen een van de mooiste kustlijnen van de Middellandse Zee maar ook een prachtig berglandschap. Aan de vele bergrivieren en canyons is het heerlijk vertoeven tijdens de warme zomermaanden. In Turkije vind je nog heel wat ongerepte natuur, in tegenstelling tot veel andere Zuid-Europese kustgebieden.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 15 en 16 oktober 2022 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Proeven van cultuur

Ook op cultureel vlak heeft Turkije heel wat te bieden. Overal in het land kom je sporen tegen van de rijke geschiedenis en de vele tradities. Je kan er ook heel lekker eten. Het is heerlijk om de vele kleine, verborgen dorpjes te ontdekken en kennis te maken met de gastvrije lokale bevolking. Nog een andere belangrijke factor: op vlak van medische zorgen heeft Turkije een uitstekende reputatie. Wie al eens pech heeft gehad tijdens zijn of haar verblijf daar, kan dit bevestigen.

Slimme investering

Door de negatieve berichten in de media hadden veel mensen de laatste jaren vooroordelen tegenover Turkije. Vandaag lijkt het erop dat toeristen definitief terug de weg gevonden hebben. De grote reisorganisators bevestigen dit en eigenaars van een tweede verblijf in Turkije genieten nog steeds van hun investering. Veel mensen die op verkenning gaan in een andere zuiderse bestemming beslissen uiteindelijk toch om in Turkije vastgoed aan te kopen, vooral door de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Interessante vastgoedprijzen

Investeren in een vakantieverblijf is Turkije is een slimme zet. De aankoopprijzen van vastgoed in Turkije zijn nog steeds laag in vergelijking met BelgiŽ en andere landen. Een nieuwbouwappartement met zeezicht en 2 slaapkamers in een luxeresidentie met tal van vrijetijdsvoorzieningen heb je vanaf 80.000 Ä. Ook de bijkomende kosten zijn minimaal. Je betaalt slecht 3,5 % registratierechten op het aankoopbedrag en er zijn geen notariskosten. Een eigendom overschrijven in Turkije gebeurt niet via een notaris maar rechtstreeks met het registratiekantoor. Turkije heft bovendien geen belastingen op een tweede verblijf. De jaarlijkse onroerende voorheffing bedraagt slechts 0,1%. Ten slotte streven de bouwbedrijven naar een hoge afwerkingsgraad. Je krijgt in Turkije zeker waar voor je geld!

Vakantieverblijf in Turkije: tips

Als je plannen hebt om een tweede verblijf te kopen in Turkije, denk dan goed na over de locatie. De nabijheid van winkels, restaurants, openbaar vervoer en andere diensten is belangrijk. Je kan verliefd zijn op een idyllische, afgelegen plek maar praktisch gezien is dit niet zo interessant. Als je iets koopt op een goede locatie, hoef je bovendien niet altijd een auto te huren om je te verplaatsen. Het is aan te raden om zoveel mogelijk verschillende regioís te vergelijken. Ga niet zelf op verkenning op de buitenlandse vastgoedmarkt. Laat je bijstaan door een expert die de regio en de wetgeving kent. Zorg ook dat je een aanspreekpunt hebt in BelgiŽ, dat biedt je zekerheid in eventuele moeilijke situaties.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo