Second Home

Tweede woning voor wintersportvakanties

Tweede woning voor wintersportvakanties
Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering. Als je op zoek gaat naar een woning in een wintersportgebied, moet je eerst het land kiezen. In Europa zijn de populairste landen Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland. Ook andere skigebieden maken opmars zoals de Scandinavische landen, Polen, Slowakije, Bulgarije en zelfs Spanje en Andorra. Eens je het land hebt gekozen, kan je op zoek gaan naar de juiste accommodatie. Je kan hierbij een beroep doen op een makelaar, ter plaatse of in België/Nederland.

Tweede huis in de bergen: verhuurverplichting

Als je een woning aankoopt in een skigebied, moet je rekening houden met de verhuurverplichting die op bijna alle accommodaties rust. Het doel is vooral om toeristen naar de skigebieden te ‘lokken’ en zo extra inkomsten binnen te halen. De regelgeving hieromtrent verschilt per land en per regio dus informeer je goed vooraf.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op 29 september tot en met 1 oktober 2017 vindt de beurs Second Home Expo in Brussels Expo plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Je huis verwarmen

Een belangrijk aandachtspunt voor je woning in de bergen is de verwarming. In de skigebieden kan het erg koud zijn dus een goed werkende verwarming is een noodzaak. Bekijk vooraf hoe je je huis gaat verwarmen, want dit betekent een grote kostenpost en je komt achteraf liever niet voor onaangename verrassingen te staan.

Voordelen van een tweede huis voor sneeuwvakanties

  • Je moet niet meer op zoek naar een geschikte accommodatie voor je skivakantie.
  • Je hebt zelf gekozen voor een skigebied dus je bent zeker dat het je zal bevallen.
  • Je kan je skispullen in je woning laten staan zodat je ze niet telkens hoeft mee te zeulen.
  • Ga je meermaals per jaar naar je tweede huis in de bergen? Dan kan je je een skipas aanschaffen voor een volledig seizoen. Dat komt een pak goedkoper uit!
  • Door je woning te verhuren kan je aardig wat geld verdienen. Je kan dit zelf doen of samenwerken met een organisatie die het verhuur voor je regelt.

Ook interessant