Een huis kopen aan de Turkse Rivičra?

  BE   7 februari 2017 Bron: Second Home Expo
Een huis kopen aan de Turkse Rivičra?
Als we de arme media moeten geloven dan is er niets positiefs over Turkije met zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Desondanks staat een tweede verblijf aankopen in Turkije nog steeds op het verlanglijstje van heel wat Belgen en Europeanen. Een extra positief punt is natuurlijk dat het leven er enorm goedkoop is. De kosten van het levensonderhoud zijn 3 tot 4 keer lager dan in Belgďe. Veel Belgen hebben er ondertussen hun hart verloren en verblijven er zoveel mogelijk. Het is nog steeds de ideale plek om te onthaasten.

Betaalbaar vastgoed

Vastgoed in Turkije is nog steeds betaalbaar voor de modale spaarder en voor mensen die na hun loopbaan willen genieten van hun spaarcenten. De aankoopprijzen voor een eigendom met veel luxe liggen nog steeds stukken lager dan in veel andere Europese landen. U krijgt er meer voor uw geld. Als ook de bijkomende aankoopkosten zijn minimaal in vergelijking met België en andere populaire landen. Denk maar aan de registratiekosten: België 10% + notariskosten. In Turkije betaalt u slechts 4% en de jaarlijkse onroerende voorheffing is er 0,1 % van de Tapu-waarde. Bijvoorbeeld: u betaalt slechts 100 € op een investering van 100.000 €.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 3 en 4 juni 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Antwerp Expo in Antwerpen plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Veiligheid in Turkije

In tegenstelling wat veel mensen denken is het er rustig en veilig. Belgen hebben zelfs eens veiliger gevoel dan in eigen land. Er zijn veel politiecontroles en er is heel weinig criminaliteit.

Bereikbaarheid

Turkije is ook vlot te bereiken land. In slechts 3,5 u vliegt u naar de internationale luchthavens aan de Turkse Rivičra. Turkije dat 26x keer groter is dan België is ook een veelzijdig land. Het heeft niet alleen een prachtige kustlijn maar eveneens een overweldigend berglandschap.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo