Belgen kopen nog steeds vastgoed aan de Turkse rivièra

3 oktober 2016 Bron: Second Home Expo
Belgen kopen nog steeds vastgoed aan de Turkse rivièra
De afgelopen maanden kwam Turkije regelmatig op negatieve wijze in de media. Desondanks kopen veel Belgen en andere Europeanen nog steeds vastgoed aan de Turkse Rivièra. Turkije heeft dan ook heel wat te bieden: niet enkel zon, zee en mooie stranden maar ook een prachtige natuur, een rijke cultuur en heel gastvrije bevolking. Wie dit jaar deze bestemming heeft laten links liggen door allerlei berichten, heeft ongelijk gehad. Veel eigenaars en toeristen hebben volop kunnen genieten van hun verblijf en hadden nooit het gevoel van onveiligheid.

Een appartement of villa kopen in Turkije blijft financieel en fiscaal interessant. De aankoopprijzen zijn nog steeds relatief laag. De kosten bij aankoop (3,5%) alsook de onroerende voorheffing (0,1%) en nutsvoorzieningen zijn minimaal in vergelijking met andere zonnige bestemmingen. Uw eigendom verhuren kan interessant zijn als je weet dat honderdduizenden Europeanen Turkije als vakantiebestemming kiezen.

Turkije heeft in tegenstelling tot veel andere landen een sterke economie. Ondanks de krimp van de wereldeconomie zit dit land opnieuw in de top 5 van de snelst groeiende. De export naar Europa bijvoorbeeld steeg met 10,5% in tegenstelling wat er beweerd wordt. De doelen om megaprojecten te starten en te voltooien worden één voor één allemaal bereikt zoals de Bosporusbrug, de Eurasiatunnel en de bouw van een nieuwe luchthaven in Istanbul die het grootste vliegveld ter wereld zal worden met een jaarlijkse capaciteit van 150 miljoen passagiers.

De Turkse luchtvaartmaatschappij “Turkish Airlines” heeft tussen januari en augustus 42,3 miljoen passagiers vervoerd. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 40,7 miljoen. De investeringen van de Turkse overheid in toerisme en infrastructuur nemen eveneens verder toe zoals nieuwe gezondheidscentra, golfbanen en toeristische resorts. Touroperators bevestigen dat deze vakantiebestemming terug in opmars is.

Laat je dus niets wijsmaken en maak kennis met de Turkse Rivièra waar het goed vertoeven is.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 14 en 15 oktober 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo