Second Home

Het bepalen van de juiste prijs voor je 2de verblijf

Het bepalen van de juiste prijs voor je 2de verblijf
De prijs van je tweede verblijf moet gebaseerd zijn op objectieve data en niet op emotie. De staat van de woning, de buurt en de mogelijkheden spelen een grotere rol dan wat jij van je woning vindt. Veel huiseigenaars denken dat het goed is om te starten met een te hoge prijs, want “je weet nooit” en “we zullen eens proberen” of “we kunnen de prijs nog altijd laten zakken”. Dit zijn allemaal aanneembare argumenten maar hierdoor investeer je te veel in het gehele verkoopproces waardoor de woning te lang te koop blijft staan. Hierdoor gaan mensen zich afvragen wat er eigenlijk scheelt aan de woning.

De juiste data voor de juiste prijs

De bepaling van de juiste prijs is het werk van een makelaar vermits u als eigenaar van het 2de verblijf te emotioneel betrokken bent met de woning en deze zo niet correct kan inschatten.

Een makelaar analyseert de verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen in de buurt, en bepaalt welke plus- of minpunten van je woning de waarde verder kunnen beïnvloeden. Bovendien beschikt een makelaar over alle tools die een juist bepalen en krijgt u alzo een ideaal resultaat.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Van 11 tot en met 13 februari 2017 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Een aantrekkelijke prijs

Eénmaal de juiste prijs vastgesteld kan je deze nog verder ‘tweaken’:
  • gebruik de ‘99’-strategie: een woning tegen €299.000 krijgt meer kandidaten dan een woning van €300.000.
  • Wees niet te creatief met de prijs. Een woning die te koop staat voor €321.157 , wekt alleen maar vraagtekens op.

Ook interessant