Second Home

Structurele samenwerking tussen Sotheby’s en Antwerpse Azull

Structurele samenwerking tussen Sotheby’s en Antwerpse Azull
De Belgische marktleider in Spaans vastgoed Azull en Sotheby’s International Realty hebben een structureel samenwerkingsakkoord gesloten. Dat maken beide vastgoedspelers officieel bekend. Door met deze internationale vastgoedreus samen te werken, wil het Antwerpse vastgoedbedrijf haar aanbod in Mallorca en Ibiza fors vergroten.

Sotheby’s International Realty is een naam als een klok in de vastgoedwereld. De vermaarde vastgoedspeler groeide in 1976 uit het wereldberoemde veilinghuis Sotheby’ en staat vandaag bekend als één van de topspelers bekend in luxevastgoed. Dat deze vastgoedreus nu een structurele samenwerking aangaat met een Belgische speler mag uitzonderlijk genoemd worden. Concreet wordt de samenwerking afgesloten met Balearics Sotheby’s International Realty, het Spaanse filiaal van Sotheby’s.

Uitbreiding aanbod

Opzet van de samenwerking is om het aanbod van vakantiewoningen en -villa’s die in Mallorca en Ibiza te koop staan, fors op te trekken. Sotheby’s heeft er vandaag al meer dan 400 panden te koop staan en allicht zal dat aanbod nog toenemen. Vooral Mallorca wint almaar meer aan populariteit in België, zeker bij investeerders. De vraag naar vakantiehuizen in Mallorca steeg het voorbije jaar met 6 procent en naar verwachting zullen de vastgoedprijzen op het eiland dit jaar met 10 procent stijgen.

“In tegenstelling tot op het Spaanse vasteland is h et aanbod in Mallorca nog beperkt en blijft er dikwijls nog een rendement over van 5 à 6 procent op een investering. Dat hebben nu ook almaar meer Belgische investeerders begrepen.” Marleen De Vijt, CEO Azull

Steile opmars

Door de samenwerking versterkt Azull alvast haar plek als marktleider in België voor Spaans vastgoed. De Antwerpse expert is al langer aan een steile opmars bezig. Zo is de vastgoedmakelaar sinds vorig jaar ook actief in Nederland, waar de aankoop van Spaans vastgoed een echte boost heeft gekregen.

Azull werd in 2008 opgericht in Schilde en is gevestigd op ‘t Eilandje in Antwerpen. Daarnaast werkt de groep samen met diverse regionale spelers in ons land en heeft ze kantoren in het Nederlandse Eindhoven, aan de Costa Del Sol en in Murcia.

Ook interessant