Spaans vastgoed boomt dankzij luchthaven Deurne

  BE   14 februari 2017 Bron: Hip Estates
Spaans vastgoed boomt dankzij luchthaven Deurne
Een stijging van de verkoop met zo’n 25 procent het voorbije jaar. Los van het feit dat Spanje voor de aankoop van tweede verblijven sowieso hot is, draagt de luchthaven van Deurne in belangrijke mate toe tot het succes volgens Hip Estates, marktleider in Spaans vastgoed.

Steven Theunis en Leen Vermeulen zijn al 25 jaar actief in de sector van het Spaanse vastgoed en spreken van een trend. “De cijfers van de vluchten naar Spanje vanuit Antwerp Airport van het afgelopen anderhalf jaar spreken voor zich. TUI kon ons bevestigen dat de vluchten naar Alicante, Malaga en Barcelona in 2016 een groei kenden van maar liefst 101 procent tegenover een jaar eerder”, bevestigt Leen Vermeulen van Hip Estates. “En ook de vluchten naar Murcia die sedert dit najaar eveneens vanuit Deurne vertrekken zijn volgens onze informatie voor meer dan 80 procent volgeboekt.”

Spaans vastgoed boomt dankzij luchthaven Deurne
Villa’s ten zuiden van Alicante, Costa Blanca

Hoe groot de invloed precies is van de vlotte en goedkope vluchten van Antwerpen naar de verschillende Spaanse bestemmingen kunnen ze bij Hip Estates moeilijk inschatten. Maar dát het meespeelt in de finale beslissing van recente kopers moge volgens hen duidelijk zijn. “We horen het onze klanten ook vaak spontaan zeggen. Met de lage vliegprijzen en de grote frequentie van de vluchten gaan de eigenaars ook geregeld voor korte periodes naar hun tweede verblijf. Soms zelfs maar voor drie tot vier dagen. Bovendien liggen de bewuste luchthavens in Spanje vaak niet eens zo ver uit elkaar en hebben de mensen met een tweede verblijf de keuze tussen meerdere aankomst- of vertrekplaatsen. Wie bijvoorbeeld aan de Costa Blanca Zuid een verblijf heeft kan zowel kiezen tussen de luchthavens van Alicante en Murcia. Dat gebeurt dan ook vaak”, leert volgens Leen Vermeulen de praktijk. De frequente vluchten van de luchthaven van Deurne naar diverse bestemmingen in Spanje zijn voor Hip Estates meer dan een opsteker. Maar het is zeker niet de enige reden waarom het vastgoed in Spanje in trek is. “De kwaliteit van het aangeboden vastgoed maar ook de aantrekkelijke prijzen zijn ook doorslaggevende argumenten. Net als het feit dat het leven in Spanje veel goedkoper is dan in België. Ook het feit dat dat bepaalde landen wegens terreurdreiging minder aantrekkelijk werden, speelt in het voordeel van Spanje”, weet men bij Hip Estates wel zeker.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo