Spouwmuurisolatie ľ wat zijn de kosten?

12 februari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Spouwmuurisolatie ľ wat zijn de kosten?
Ongeveer een derde van alle warmte die in een onge´soleerde woning verloren gaat, gaat verloren via de muren. Door de spouwmuren goed te isoleren, bespaart je niet alleen energie, je bespaart ook nog eens op je energierekening! Aangezien je woning laten isoleren zichzelf uiteindelijk terugbetaalt is het waardevol om te kijken naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie. Ook krijg je gemiddeld 30 procent subsidie vergoed vanuit de overheid. Ook hanteert de overheid een lagere BTW prijs als het gaat om manuren binnen de bouw, namelijk 9 procent in plaats van 21 procent. Reden genoeg om na te denken over spouwmuurisolatie!

Kosten betreft het monteren van een spouwmuurisolatie

Zodra we gaan kijken naar de kosten van het laten plaatsen van een spouwmuurisolatie, kunnen we stellen dat de kosten variŰren. Het ligt aan de woning die je wilt laten isoleren, denk hierbij aan een tussen of hoekwoning, een 2 onder 1 kap woning en een vrijstaande woning. Wel kunnen we vaststellen dat de installatiekosten van zowel een groot vrijstaand huis als een klein appartement in vijf jaar of minder terugverdiend worden dankzij de jaarlijkse besparingen op de energierekening.

De kosten van een hoek- of tussenwoning liggen rond de 700 en 1000 euro, dit komt omdat er alleen een voor- en achtergevel ge´soleerd hoeft te worden. Daarom vallen de kosten enigszins laag uit.

De kosten van een 2 onder 1 kap woning zullen ietwat hoger uitvallen dan bij een hoek- of tussenwoning, denk hierbij aan een bedrag tussen de 1.400 en 2.000 euro, omdat bij een 2 onder 1 kap woning een voor-, achter- en zijgevel ge´soleerd moeten worden. Deze gevels zijn meestal ongeveer 25m2 per gevel en een zijgevel komt meestal uit rond de 50m2, wat totaal gemiddeld neerkomt op 100m2.

De kosten van een vrijstaande woning vallen gemiddeld ongeveer tussen de 2.000 en 3.000 euro. Aangezien je hier te maken hebt met 4 gevels. Deze gevels bij elkaar opgeteld komen gemiddeld uit op ongeveer 150m2 en zorgen dus voor hogere spouwmuurisolatie kosten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo