Architectuur

Prijzen Gouden Piramide 2003 en 2004 uitgereikt

In het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) in Rotterdam zijn de winnaars bekend gemaakt van De Gouden Piramide 2003 en 2004.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De prijs voor het jaar 2003, die als thema ‘architectuur’ had, is gegaan naar de Vereniging Natuurmonumenten te ’s Graveland. De Gouden Piramide 2004, die als thema ‘stedenbouw, landschap en infrastructuur’ had, ging naar het Stadsdeel Westerpark te Amsterdam.
De geplande bekendmaking van de prijs in 2003 ging niet door, omdat destijds een gerechtelijk onderzoek liep naar een van de genomineerden. Dat onderzoek nam veel meer tijd in beslag dan gedacht. Uiteindelijk besloot woningbouwvereniging Nijestee zich in december 2004 buiten mededinging te plaatsen. Daarna werd besloten de prijsuitreiking van 2003 samen te doen met die van 2004.

De prijs van De Gouden Piramide bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro, een speciaal vervaardigde trofee en een boek met de beste inzendingen van de prijsronde.

Ook interessant