Algemeen

Vijf inspirerende opdrachtgevers dingen naar prijs

Rijksbouwmeester en juryvoorzitter Jo Coenen heeft vrijdag de nominaties voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap De Gouden Piramide 2003 bekend gemaakt.

Genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap De Gouden Piramide 2003 zijn de gemeente Den Haag, de Vereniging Natuurmonumenten, woningbouwvereniging Nijestee in Groningen, Stichting Triade-Centrum voor kunsteducatie in Den Helder en de familie Van Duyvenbode in Dalem.

Rijksbouwmeester en juryvoorzitter Jo Coenen maakte dit vrijdag in het Nederlands Architectuurinstituut bekend. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 50.000 euro.
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Ook particulieren die hun eigen huis hebben laten bouwen, kunnen in aanmerking komen voor De Gouden Piramide.
De genomineerde projecten van de dienst OCW/openbaar onderwijs in Den Haag zijn: dislocatie Prins Willem Alexander School, scholencomplex Wateringse Vel en basisschool De Drentse Hoek. De uitkijktoren Fochteloërveen in Ravenswoud, landgoed Koningshof in Overveen en paviljoen De Postbank in Rheden zijn de projecten van Natuurmonumenten uit ’s-Graveland. Woningbouwvereniging Nijestee is genomineerd voor de renovatie van de Siersteenlaan en herstructurering van de Gerard Bakkerstraat en Blue-Moonpaviljoen Grote Gang. L.S. van Duyvenbode uit Dalem is uitgekozen vanwege het project Zonnewoning en de stichting Triade uit Den Helder voor project Triade - Centrum voor kunsteducatie.
De minister van VROM maakt op 16 november 2003 de winnaar bekend.
Build for Life