Architectuur

Architectuurprijs in teken van projecten op mesoniveau

De Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, staat dit jaar in het teken van projecten op mesoniveau. De inzendtermijn voor opdrachtgevers die zich willen kandideren, sluit op vrijdag 25 juni om 17.00 uur.

De prijs, die bestaat uit een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van vijftigduizend euro, is bestemd voor opdrachtgevers op het terrein van de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening, met één of meer projecten op het zogenoemde mesoniveau. Dat is het ontwerpniveau dat de schaal van een enkel gebouw (of een klein ensemble van gebouwen), een infrastructurele voorziening of bijvoorbeeld een buurtpark overschrijdt, maar niet de draagwijdte en schaal heeft van een ruimtelijke ordeningsopgave als een regionaal ontwerp of streekplan.

Terughoudend
Omdat veel opdrachtgevers terughoudend blijken te zijn om zichzelf aan te melden, is er ook de mogelijkheid een ‘goede opdrachtgever’ voor te dragen. De organisatie neemt dan wel contact op met de kandidaat, want de uiteindelijke inschrijving moet altijd door de kandidaat zelf gebeuren. Iemand voordragen kan tot en met vrijdag 11 juni. In oktober van dit jaar zullen de genomineerde opdrachtgevers worden bekendgemaakt, waarna in april 2005 tijdens een live televisie-uitzending de winnaar zal worden uitgeroepen.

Informatie
Meer informatie over De Gouden Piramide is te vinden op www.goudenpiramide.nl. Daar kunnen ook inschrijfformulieren en deelnamevoorwaarden worden gedownload. Wie deze formulieren liever per post ontvangt, dient zich te richten tot Architectuur Lokaal, Tussen de Bogen 18, 1013 JB Amsterdam, tel. 020-530 40 00.

Ook interessant