Algemeen

Inschrijving voor Gouden Piramide mogelijk tot 15 april

De inschrijving voor De Gouden Piramide is nog tot 15 april geopend. Deze rijksprijs is bedoeld voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

De rijksprijs wordt toegekend naar aanleiding van één of meerdere gerealiseerde projecten waarvan de totstandkoming en het eindresultaat een toonbeeld zijn van de bijzondere rol die inspirerend opdrachtgeverschap bij het ontwerp- en bouwproces kan spelen. Het thema van dit jaar is het macroniveau. Projecten op dit schaalniveau hebben een regionale/landelijke betekenis. Voorbeelden van projecten op macroniveau zijn streek-, regio- en landschapsplannen, structuurvisies en stadsuitbreidingen van grote schaal, aanzienlijke infrastructurele plannen zoals tunnels en grote bruggen met hun aan- en afvoerwegen, spoorwegen en andere vervoersnetwerken, waterwegen, provinciale plannen en andere grootschalige inrichtingsprojecten.
De Gouden Piramide is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Verkeer en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en werd in 2003 ingesteld. De prijs - een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 50.000 euro - wordt jaarlijks toegekend. De AVRO zal de uitreiking van De Gouden Piramide 2005 live uitzenden.

Meer informatie is te vinden op www.goudenpiramide.nl.

Ook interessant


Build for Life