Originele ideeŽn voor led verlichting in je woning

Bron: Bouw & Wonen
Originele ideeŽn voor led verlichting in je woning
Led verlichting begint langzaam maar zeker de standaard te worden in ieder huis. Dat is ook niet vreemd, want het zijn bijzonder zuinige lampen. Ze gaan jarenlang mee, worden niet heet en geven bovendien direct licht. Een bijkomend voordeel is dat ze in zeer veel verschillende kleuren gemaakt wordt. Je kunt daarom altijd de led verlichting kopen die jij zoekt. Bovendien zijn er allerlei verschillende leuke manieren om hiermee te spelen in je woning. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om je gewone lampen allemaal te vervangen door led verlichting. Je kan je lampen nog net iets specialer maken door led verlichting met sensor te installeren. In dat geval gaan je lampen alleen maar aan wanneer het nodig is, waardoor je uiteindelijk nog meer energie bespaart. Dit is slechts een van de originele manieren waarop je het kunt gebruiken in je woning. Er zijn talloze leuke ideeŽn die je kunt uitvoeren wanneer je de juiste verlichting hebt en een klein beetje handig bent. Ben jij benieuwd? Hier vind je een aantal leuke tips.

Kleurrijke accenten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een ingetogen en rustig interieur te hebben. Het fijne aan dit interieur is dat je gemakkelijk met kleuren kunt spelen. Kleurrijke accenten zorgen ervoor dat een huis levendiger en knusser aanvoelt. Je kunt ervoor kiezen om het bij felgekleurde kussens te houden, maar je kunt uiteraard ook spelen met led verlichting. Het fijne aan led strips is dat je ze bijna overal kunt bevestigen. Ze zijn namelijk ontzettend dun, waardoor het bijna niet opvalt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een strip te bevestigen onder je bank. Ook onder je keukenkastjes, tv-meubel of boekenplank kan je deze strips prima kwijt. Kies dan led verlichting uit met een kleurtje, zodat je je interieur net een beetje extra kunt geven. Er is ook speciale led verlichting verkrijgbaar die van kleur verandert. Dat is nog leuker, want zo kan je zelf bepalen wat de accentkleur in je woning wordt. Laat je leiden door je gemoedstoestand of wissel de kleur wanneer je weer nieuwe accessoires in je woning plaatst. Het zijn deze kleine verschillen die ervoor zorgen dat je interieur altijd fris aanvoelt. Een beetje kleur kan er bovendien voor zorgen dat je je kalmer, gelukkiger of energieker voelt wanneer je thuis bent.

Led verlichting langs de muren

Heb je een saaie gang in huis die wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Of vind je het gewoon leuk om simpele witte muren een klein beetje meer kleur te geven? Ook dan komt led verlichting goed van pas. Je kunt er namelijk voor kiezen om strips met led verlichting te monteren aan de onder- of bovenkant van de muren. Doe dit bijvoorbeeld achter de plinten, zodat het licht van de strips omhoog schijnt. Je kunt ervoor kiezen om het rustig te houden door gewoon wit of lichtgeel licht te gebruiken. Hierdoor krijgt je huis een moderne look. Dit ziet er wel het mooiste uit wanneer je vloer een warmere kleur heeft, bijvoorbeeld wanneer je laminaat hebt. Wil je juist dat het licht van boven naar beneden schijnt? Dan kan je ze het beste verstoppen in een speciaal led strip profiel. Deze profielen hebben een dubbele functie. Aan de ene kant zorgen ze ervoor dat je de led verlichting op een subtiele manier weg kunt werken, waardoor ze minder opvallen aan de muur. Aan de andere kant wordt de led verlichting egaler verdeeld dankzij de profielen. Dit betekent dat je niet allerlei individuele lampjes ziet, maar dat er echt een mooi gelijkmatig licht naar boven of beneden schijnt. Veel mensen vinden het gebruik van deze profielen dan ook een must.

Versier je opbergruimtes

Geen enkele woning kan zonder genoeg opbergruimtes. Je wilt namelijk altijd genoeg plek hebben voor je keukengerei, kleding en boeken. Vaak zijn opbergruimtes zoals kasten en lades niet erg stijlvol. Dat is ook niet erg, want ze moeten natuurlijk vooral praktisch zijn. Toch kan je er op een simpele manier voor zorgen dat je opbergruimtes iets meer opvallen. Versier ze met led verlichting! Ook deze klus kan je het beste uitvoeren met behulp van speciale led strips. Zo valt vooral de verlichting op, terwijl je de lampjes niet ziet zitten. Ook voor je opbergruimtes kan je het beste neutrale kleuren gebruiken. Zorg ervoor dat de led verlichting de kleur van je kastjes accentueert, want dan bereik je die wow-factor het makkelijkste. Plaats de led verlichting aan de bovenkant van de kastjes, zodat deze je spullen mooi verlichten. Deze look komt het beste tot zijn recht in mooi opgeruimde kasten. Denk bijvoorbeeld aan een keukenkast met je favoriete servies of je netjes geordende kledingkast. Heb je een verzameling die je mooi tot zijn recht wil laten komen? Ook dan is dit een simpele truc om je spullen er nog chiquer uit te laten zien. Plaats de led verlichting in een kast met glazen deuren zodat je de hele dag plezier hebt van je mooie verlichting. Je kunt het zo opvallend of subtiel maken als je zelf wilt. Dat is een van de grote voordelen van led verlichting.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo