5 redenen om naar LED over te schakelen voor uw bedrijf

11 juni 2018 Bron: Bouw & Wonen
5 redenen om naar LED over te schakelen voor uw bedrijf
Is uw bedrijf op zoek naar manieren om geld te besparen? Veel bedrijven, winkels en kantoren overwegen om over te schakelen naar LED-paneelverlichting vanwege de voordelen van LED. Hier zijn vijf redenen om voor LED-paneelverlichting te kiezen:

Lagere energiekosten

Als ondernemer moet u voortdurend op zoek naar manieren om kosten te besparen. Energiekosten vormen een grote kostenpost. Als u de TL-lampen in uw bedrijf vervangt voor LED-paneelverlichting, profiteert u meteen van lagere energiekosten.

Uiteraard wilt u weten wat de kostenvoordelen zijn voor uw bedrijf als u overstapt op LED-verlichting. Dat zullen we u vertellen: LED-paneellampen gebruiken ongeveer 30 tot 50 procent van het vermogen van dat van een TL-buis. U kunt dus tot de helft aan energiekosten besparen wat verlichting betreft.

U profiteert ook van lagere energiekosten omdat de airconditioner minder vaak aan hoeft. LED-paneellampen produceren namelijk niet zoveel warmte als TL-verlichting, waardoor uw winkel- of kantoorruimte een aangenamere temperatuur heeft.

Lange levensduur

Een TL-buis heeft een levensduur van ongeveer 9.000 uur. LED-paneellampen hebben een levensduur van ongeveer 50.000 uur, dus ruim vijf keer zoveel. De levensduur van een TL-buis wordt beÔnvloed door het in- en uitschakelen. Hoe vaker de lamp aan en uit gaat, hoe korter de levensduur. LED-lampen hebben deze beperking niet. Dat is een groot voordeel voor bedrijven die kostenefficiŽnt willen werken.

Professionele uitstraling van winkel- of kantoorruimte

LED-paneellampen zijn ultradun en kunnen zowel in als op een systeemplafond worden gemonteerd. Ze genereren heldere, gerichte lichtbundels en produceren een uniforme lichtkleur. Dit geeft uw winkel of kantoorpand een professionele uitstraling. Het rustige heldere licht draagt bovendien bij de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers en klanten.

U kunt uit een aantal lichtkleuren kiezen, passend bij uw werkruimte. Zo is er koel wit voor ruimtes waarin geconcentreerd gewerkt wordt en warm wit voor ruimtes om te ontspannen en rustig rond te kijken.

Gemakkelijk te installeren en onderhouden

LED-paneellampen zijn relatief eenvoudig in bestaande gebouwen te installeren. Ook zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn zo ontworpen dat er geen insecten achter het lichtpaneel kunnen blijven zitten. U of uw personeel hoeft dus niet de ladder op om motten of vliegen te verwijderen. Bovendien heeft paneelverlichting met LED techniek geen buizen of starters om te vervangen. Dat maakt ze een goede keus voor ondernemers die hun eigen tijd en aandacht en die van hun mensen vooral willen richten op het werk en de klanten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo