Verlichting

In the spotlight: verlichting om mee te schitteren

In the spotlight: verlichting om mee te schitteren
Lamp Girotondo, ontworpen door King-Kong voor Alessi
Knip, licht aan! En daar springt je schitterende interieur tevoorschijn. Elke inrichting komt pas echt tot zijn recht met de juiste verlichtingselementen. Hoofdverlichting die meteen ook je akoestiek regelt, grappige leeslampjes die je interieur opfleuren: je verlichting is veel meer dan enkel een bron van fotonen. Zeg nooit zomaar ‘lamp’ tegen déze lumineuze stukjes design!

Sfeer en gezelligheid

Grappige leeslampjes, stalampen die er staan ... Deze kleine lampen fleuren je in- en exterieur op met hun eigenzinnige karakter.

Kleine oplichter

Het iconisch ‘Girotondo’-mannetje van Alessi is terug in een nieuwe gedaante. De bekende reeks, ontwikkeld door King-Kong voor Alessi, krijgt er nu een nacht- of tafellamp bij met ledverlichting. Dankzij de herlaadbare batterij, aan de hand van een USB-poort, kan je het speelse verlichtingselement makkelijk van de ene kamer naar de andere brengen.

Lamp Girotondo
Lamp 'Girotondo' van thermoplastische hars, ontworpen door King-Kong voor Alessi. Drie helderheidstanden. Ledverlichting 2,2 W en 3,3 V. 14 x 4,5 cm. H 20 cm. € 68.


Allesbehalve schuw

Een schuwe dame is ze niet. Integendeel, ze straalt. Het belangrijkste element van ‘Lady Shy’, ontworpen door Giovanni Alessi Anghini en Gabriele Chiave, is de lichtbron. Het doorschijnende exterieur beschermt het hart van de lamp, dat zowel zichtbaar als verborgen blijft door de doorzichtige omhulling. De lamp, opgebouwd uit een kegel en halve bol, kreeg bewust een minimalistische uitstraling mee.

Gebruik 'Lady Shy' als leeslamp, nachtlamp of laat haar pronken op tafel of op de grond om de ruimte op te lichten. De ledlamp hoef je niet vervangen en is dimbaar voor extra sfeer. De ledtechnologie zorgt ervoor dat deze dame niet veel energie verbruikt.

Lady Shy
'Lady Shy' ontworpen door Giovanni Alessi Anghini en Gabriele Chiave. Lamp van polycarbonaat. 20 x 20 cm, h 38 cm. € 149.


Op een presenteerblaadje

De Uturn van Pode maakt een diepe buiging, serveert je je kop thee op een presenteerblaadje en licht bij waar nodig. Dit lichtobject is handig, grappig en speels: helemaal in lijn met de stijl van het merk. Dit is meer dan gewoon een lamp, het is een heuse eyecatcher in huis. Deze lamp is leverbaar in Charcoal (zwart) en Biscotti (goudkleurig).

Lamp Uturn
Lamp Uturn, ontworpen door Michael Raasch voor Pode by Leolux. Prijs: € 495 per stuk.


In vuur en vlam met Flame

De outdoorcollectie van Manutti licht op met zijn nieuwe buitenkaarsen Flame die je terras instant een warme, subtiele gloed geven. De houders zijn verkrijgbaar in gepoederlakt aluminium in wit of lava met een basis in iroko-hardhout, wat de kaarsen zeer duurzaam maakt in gebruik. Speel met verschillende hoogtes en creëer je eigen compositie voor een warme welkomsfeer.

Flame lighting collection
Flame lighting collection. Design: Koen Van Extergem. Small: € 295. Large: € 545.


Rozengeur en maneschijn

Deze outdoorlamp van In-es.artdesign is alles wat je tuin nodig heeft om te schitteren. De vorm van de Luna Lamp bootst de maan na, en haalt zo haar mysteries naar je eigen terras. De outdoorcollectie is verkrijgbaar via Decovry.com. Romantiek en dromerige sfeer in een handomdraai!

Luna Lamp van In-es.artdesign
Luna Lamp van In-es.artdesign, verkrijgbaar via Decovry.com. € 372.


Het grote licht

Hoofdverlichting in huis kan onopvallend zijn, maar mag ook schitteren uit zichzelf. Deze verlichtingselementen doen meer dan alleen schijnen!

BuzziHat
BuzziHat, een ontwerp van Alain Gilles voor BuzziSpace. Vanaf € 1.695 per stuk, excl. btw.


Hoedje af

Lampen die je helpen horen? De collectie akoestische verlichting van BuzziSpace doet het zo maar eventjes. Dit design van Alain Gilles is het pronkstuk in de collectie. De hanglamp valt op door zijn bijzondere vorm: het is net een hoge goed. De kap bestaat uit akoestisch materiaal, dat ongewenst geluid absorbeert. Het ontwerp kreeg de naam ‘BuzziHat’ mee en is verkrijgbaar in verschillende maten (S, M, L, XL). En hier geldt: hoe hoger de hoed, des te beter de akoestische performance van het geheel!

Qbini trimless
Qbini trimless, collectie van Modular Lighting Instruments. Prijs op aanvraag.


Kijk, zonder randen!

Modular Lighting Instruments introduceert Qbini trimless, de laatste uitbreiding van de Qbini. Voortaan combineer je de armatuur met twee verschillende frames: met of zonder rand (trim). Allebei beschikbaar met 1x, 2x, 3x of 4x lampen, vast of verstelbaar.
Kies uit witte stuc, zwarte stuc of het nieuwe, luxueuze goud. Mix and match om je eigen configuratie te maken. Ontdek de mogelijkheden van de geïntegreerde warme dimtechnologie. Met talloze vormen, frames, kleuren en accessoires, combineert Qbini persoonlijke vrijheid met exclusief design en knappe technologie. Klein, maar groot in lichtkwaliteit.

Betoverende ring van licht

Haal de adembenemende subtiliteit van een maaneclips in huis, met de Flat Moon Eclips. Deze betoverende, ringvormige armatuur geeft zacht maar functioneel licht en is ontworpen voor high-end woningen, publieke en commerciële ruimtes. Flat Moon Eclips heeft een krachtige output van lumen, maar wel minder dan de al bestaande Flat Moon. Flat Moon Eclips kan aan het plafond bevestigd worden en is verkrijgbaar met een diameter van 650 mm of 950 mm. Bovendien is er ook een hangende versie, die met een rechte of driehoekige ophanging bevestigd wordt. De verzonken versie integreert helemaal in het plafond.

Flat Moon Eclips 650 ceiling down
Flat Moon Eclips 650 ceiling down, vanaf € 850 (excl. btw)


Hello sunshine!

De grootste en meest natuurlijke lichtbron van allemaal? Die komt gewoon elke dag opnieuw op en gaat ’s avonds vanzelf weer uit. Gratis en voor niets, volautomatisch en volledig milieuvriendelijk. De zon is nog altijd onze favoriete verlichting! Om voldoende daglicht in huis te halen en tegelijkertijd je privacy te beschermen, kies je het best de juiste raambekleding. Het transparante, zelfklevende raamtextiel Squid regelt de lichtinval, zonder je uitzicht weg te nemen. De inkijk van buiten naar binnen is overdag belemmerd en dankzij de zonwerende kwaliteiten van het textiel, blijft je huis ook op zomerse dagen lekker fris.

Squid
Squid, zelfklevend raamtextiel voor elk type raam. € 59,90 per strekkende meter.

Ook interessant