Nieuwbouw

Nieuwe Wembley Stadium eindelijk klaar voor opening

Het nieuwe Wembley Stadium in Londen is bijna klaar. Op 24 maart wordt het stadion voor het eerst gebruikt tijdens een oefenduel tussen Jong Engeland en Jong Italië. De officiële opening van het complex, dat plaats biedt aan 90.000 toeschouwers, is op 19 mei. De bouw heeft uiteindelijk 1 miljard euro gekost.

De Engelse voetbalbond (FA) benadrukte gisteren in Londen dat de al vele malen aangepaste bouwplannen niet opnieuw vertraging hebben opgelopen. Hardnekkige geruchten in de Britse media wilden doen geloven dat het nieuwe Wembley voor de finale van de FA Cup (19 mei) nog niet gereed zou zijn.

Aanvankelijk stond de opening van het nieuwe Wembley in augustus 2005 op het programma. Door uiteenlopende problemen liep de bouw grote vertraging op. Het aanvangsbudget bedroeg 470 miljoen euro. De werkelijke kosten worden geraamd op bijna 1 miljard euro.

De Engelse FA heeft zich voor 450 miljoen euro in de schulden gestoken om het nieuwe Wembley mogelijk te maken. De Engelse voetbalbond heeft de inkomsten van de eindstrijd op 19 mei hard nodig om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Ook interessant