Nieuwbouw

Bouw nieuw Wembley stadion opnieuw vertraagd

De oplevering van het nieuwe Wembley stadion in London is opnieuw uitgesteld. Het betreft niet de eerste vertraging van het prestigieuze bouwproject. Doel is nu Wembley september van dit jaar te openen. Het voetbalstadion, dat plaats biedt aan 90.000 mensen en 1,1 miljard euro heeft gekost, lijkt op het eerste oog af. Het veld ligt er prachtig bij en de doelen zijn al geplaatst. De aannemers zijn echter nog steeds niet klaar met het dak, de waterafvoer en het plaatsen van de stoeltjes. Dit meldt RTLNieuws.nl.

Afwerken
Als de aannemers het stadion overdragen moet de nieuwe eigenaar vervolgens nog het gebouw afwerken, met zaken als een beveiligings- en omroepsysteem en pinautomaten.

Opening keer op keer uitgesteld
Het nieuwe Wembley stadion zou aanvankelijk afgelopen mei al groots worden geopend met de FA Cup-finale en een reeks van popconcerten. Dat ging dus niet door en de voetbalfinale werd verplaatst naar het Millennium-stadion in Cardiff. Eerder ging een opening op 31 januari al niet door. Toen acht jaar geleden werd begonnen met de bouw van het stadion, werd nog van een opening in 2005 uitgegaan.