Nieuwbouw

Bouwer Wembley doelwit van overname

Het Australische bouwconcern Multiplex, dat in Londen werkt aan het nieuwe Wembley-stadion, staat in de belangstelling om te worden overgenomen. Een consortium met onder meer de Canadese vastgoedonderneming Brookfield heeft zijn interesse voor het bedrijf kenbaar gemaakt.

Met een eventuele overname van Multiplex is volgens analisten circa 2,4 miljard euro gemoeid. Behalve Brookfield, de grootste verhuurder van kantoorruimte in Manhattan, zit ook de familie van de oprichter van Multiplex in het consortium dat het bedrijf wil kopen. Experts denken dat de overnamepoging daardoor meer kans van slagen heeft.

Verlies
De ontwikkeling van het Wembley-stadion heeft Multiplex dit jaar alleen al een verlies opgeleverd van ruim 216 miljoen euro. Het bedrijf heeft de opdracht aangenomen tegen een vaste prijs maar door tegenslagen en vertragingen zijn de bouwkosten inmiddels opgelopen tot meer dan 1,2 miljard euro. Het stadion had al in 2005 klaar moeten zijn, maar wordt naar verwachting niet voor de zomer opgeleverd.